Emekli İşe Giriş

mes_ar

Tanınmış Üye
Üyelik
23 Mar 2007
Mesajlar
2,028
Konum
İSTANBUL
Merhaba arkadaşlar,
Bir vakfa ilk defa sgk-işyeri bildirgesi verip 3 emeklinin girişini yapacağım. Bunula ilgili olarak;

- Bu kişilerin emekli olup olmadığını kontrol amacıyla tc kimlikten sorguladığımda bir tanesinin hizmet dökümü geldi ve tahsis numarası yazıyor, ikincisinde hizmet kaydı yok diyor, üçüncüsünde ise tc kimliği yanlış girdiniz diyor. Bunlar ne anlama geliyor, bu üç kişinin emekli olarak işe girişi yapılabilir mi?

-Bu kişilerin işe giriş tarihi 01/04/2009 Bu durumda işyeri bildirgesini ve işe girişleri elden hazırlayıp 31/03/2009 da versem doğru olur mu? Yoksa 31/03/2009 veya 01/04/2009 da işyeri bildirgesini verip internet şifresinin alınmasını bekleyerek bir ay içerisinde mi işe girişleri yapsam daha doğru olur?
 
Ynt: Emekli İşe Giriş

Merhaba,
1.Tahsis numarası yazan ssk dan emekli anlamına geliyor.
2.Hizmet kaydı olamayan ssk lı olarak çalışmasının olmadığını anlamına geliyor.
3.T.C. Kimliği yanlış girdiniz ise bu kişinin belki ssk lı olarak emekli olmadan çalışmasının olduğu fakat buradaki numarasının sizin yazdığınız numara olmadığı anlamında.
Bu kişilerin sgk sitesinden emekli aylık bilgisi bölümünü kullanarak emekli olup olmadıklarını kontrol edebilirsiniz.

İşe giriş bilgirgesini hazırlamanıza gerek yok, 31.3.09 da işyeri bilg.verin 01.05.09 tarihine (01.04.09 işe başlama tarihli)kadar int. den girişlerini verebilirsiniz.
 
Ynt: Emekli İşe Giriş

Peki hangi kurumdan emekli olduğuna bakılmaksızın şu an çalışmaya başlayacak bir emekli sgdp mi öder?
 
Ynt: Emekli İşe Giriş

mes_ar ' Alıntı:
Peki hangi kurumdan emekli olduğuna bakılmaksızın şu an çalışmaya başlayacak bir emekli sgdp mi öder?
Merhaba,
İster ssk, ister bağ-kur isterse emekli sandığı olsun 5510 sayılı kanun 4/a maddesine göre bir işyerinde çalışanlar SGDP öder.Eğer isterlerse maaşlarını iptal ettirip tüm sigorta kollarına tabi olarak ta çalışabilirler.
Aşağıdaki emekliler hariç;
27/4/2005 tarih ve 5335 sayılı Kanunun 30 uncu maddesi hariç yeniden çalışmaya başlayanların yaşlılık aylıkları, çalışmaya başladıkları tarihi takip eden ödeme dönemi başında kesilerek tüm sigorta kollarına tabi tutulurlar.

3201 sayılı Kanuna göre borçlanılan yurtdışı hizmetlerine istinaden yaşlılık aylığı bağlananlar sosyal güvenlik destek primine tabi çalışamazlar.
 
Ynt: Emekli İşe Giriş

TC. Nosu belki SSK kayıtlarında bulunmamaktadır. isime göre ssk sitesinden taratmak gerekir.
 
Üst