personel maaş programı

Emekli Olabilir mi?

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan ali35
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
annem 10.10.1953 doğumlu 02.07.1987 tarihinde bağkur a girişi yapılmış aynı zamanda vergi dairesinede kayıdı var ancak vergi dairesi kaydı 17.07.1987 tarihinde silinmiş. ama bağkur kaydı 2005 yılına kadar devam etmiş. ama bağkura hiç ödeme yapılmamış. esnaf sicil kaydıda yok. ama 18 yıl 11 ay sigorta günü var.sizce şimdi yasadan yararlanıp emekli olabilirmi acil cevap bekliyorum süre bitiyor

Ynt: Emekli Olabilir mi?

Kuruma başvurup yapılandırma ile borcunuzu ödeyip, ardından 12 ay daha isteğe bağlı prim öderseniz emekli olur. Yaş şartı dolmuş.

kuruma başvurduk herşey tamam deniyor fakat benden oda kaydı falan istiyor bunu getirirsenin işlemler başlar diyor fakat oda kaydının olmadığı kağıdı götürdüm sadece vergi dairesine 15 gün kaydı vardır diye yazı aldım ne yapmam gerektiğini bilmiyorum.

arkadaşım bende benzer konuda sgk basvurdum oda kayıtlarını aldım banada hiç ödeme yapılmadıgı için 2008 yılında cıkan kanun geregı bagkur kaydı sılınmıs 1994-1999 arası vergı mukellıfıyetı var 2005 de kadar da oda kaydı var ancak bagkur a hiç ödeme yapılmadıgı için oda kaydı silinmiş 2008 yılı kanuna göre denıyor anlamam yardımcı olursanız sevınırım

Borçlanıp ödemek mümkündüğr. Yarın son gün bağlı olduğunuz sgk müdürlüğüne gidip "İHYA " talebinde bulunun.