fonradar

Emekli Olacak İşçi Şimdiden Çıkış Yapın Diyor

Selin Gülgün

Katkı Sunan Üye
Sayın Arkadaşlar

şirket çalışanlarından bir tanesi bir dilekçe verdi.

dilekçesinde aynen şöyle diyor;

"Emekli olabilmek için,tüm şartları yerine getirdiğimden dolayı,31/10/2019 Tarihi itibariyle 4857 Sayılı

iş kanununun 8.Maddesi gereği (İşten çıkış nedeni kod:8) e göre çıkışımın yapılmasını

31/10/2019 Tarihi itibariyle yasal prosedürün uygulanması için gerekenin yapılmasını arz ederim.

şimdiden çıkış veremeyiz ki, dilekçeyi işleme alın diyor. Şimdiden çıkış yapsak kod 8 i seçemeyiz, normal çıkış işlemi olsa gün kaybı olacakmış.

Ne yapılabilinir?

31.102019 tarihinde gelip emeklilik hakkı için gereken şartları yerine getirdiğinden , sözleşmesini feshettiğini belirten bir dilekçe yazsın, o gün işlemi yapın.

Çıkış işlemini yapabilmeniz için zaten o günün gelmesi gerekiyor. Dilekçeyi işleme almak istediniz diyelim ne yapabilirsiniz ki. Mecbur çıkış gününü bekleyeceksiniz. Birileri bilgi vermiş ama çalışan konuyu yanlış anlamış sanırım.

Garibim çalışanın bu durumu bir akıllının yönlendirmesiyledir,dikkate alınmaz,kaldı ki o tarihe kadar ne olacağı da belli değil,bakarsın işçi veya işveren tarafından haklı nedenle fesih dahil,her şey olabilir,olmayadabilir(Allah bilir)
-emekli olabilmek için tüm şartları vakti gelince kurum(SGK)belirler/bildirir
-4857/M.8 sözleşmelerle ilgilidir
-işten çıkış nedenini zaten işveren belirtir
-dilekçe şu an sadece cevap vermek için işleme alınır(ısrar ederse olumsuz yönde uygun cevap da verebilirsiniz)
-şimdiden çıkış diye bir şey olamaz
-vakti zamanı gelir,şartlar oluşur İSE talebi doğrultusunda işlem yapılır

Ben Sgk emeklilik servisinden yazı getirmesini istiyorum. Emeklilik şartlarını sağladığına dair yazı geldikten sonra işlemlerini yapıyorum.