Emekli sandığında...

Üyelik
4 Eki 2010
Mesajlar
2
Gün içinde sorduğum bu soru başlık kriterlerine uymadığı için kilitlendi,o yüzden bir kez daha soruyorum..cevap gelirse çok memnun olurum
Benim sorum şöyle; askerliğimi asteğmen olarak 2006-2007 senesinde yaptım.O ana kadar herhangi bir sosyal güvencem yoktu,maaş almaya başladıktan sonra emekli sandığına kaydoldum.Maaş almaya başladıktan sonra her ay (toplamda 9 ay) emekli sandığı için otomatikman maaşımdan kesintiler oldu.
Askerlik bittikten kısa süre sonra yurtdışına gittim ve henüz döndüm..Şu anda herhangi bir yerde çalışmıyorum.Sanırım epey değişiklikler olmuş yasada,olaya hakim olmadığım için hiç bir fikrim yok.Benim öğrenmek istediğim şu; örneğin ben bundan sonra bir işyerinde ssk'lı olarak çalışmaya başlarsam,askerlik süresince çalıştığım 9 ay ve ödediğim primler bundan sonrası için dikkate alınır mı? Yoksa çalışacagım yerde ssk'lı olup sıfırdan mı başlıcam? Ayrıca şu anki emekli sandığı numaramı da bulamıyorum,nerede sorgulatabilirim,neler yapabilirim?
Sorular mantıksız olmuş olabilir arkadaşlar,konu hakkındaki bilgisizliğime verin Yardımcı olabilirseniz bir yol gösterebilirseniz çok memnun olurum..Teşekkürler
 
Ynt: Emekli sandığında...

Asteğmen olarak atandığınız tarih ilk sigortalılık tarihi olarak işlem görür. Bundan sonra hangi kurum kapsamında çalışırsanız çalışın emekliliğinizde günler birleşir. Sicil numaranızı www.sgk.gov.tr sitesinden Çalışan/ES/ Sigortalılık Tescil Kaydı Tespiti sayfasından bulabilirsiniz.
 
Ynt: Emekli sandığında...

cevabınız için çok teşekkür ederim..dediklerinizi yaptım,fakat kayıt bulunamadı yazısı çıktı..acaba bir işlem veya başvuru yapmalı mıydım?
 
Ynt: Emekli sandığında...

Terhis belgesi fotokopisini ek yaparak, SGK'na veya askerliğinizin bağlı olduğu Ankara'daki Kuvvet Komutanlığı'na dilekçe ile başvuru yapın.
 
Üst