personel maaş programı

Emeklilik Başlangıç Tarihi

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan EYUPPPP
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

EYUPPPP

Katkı Sunan Üye
MERHABA

TİCARET LİSESİNDEYKEN YAPILAN SİGORTALAR EMEKLİLİK HESAPLANIRKEN DAHİL EDİLİYORMU

YOKSA LİSEDEN SONRAKİ İLK GİRİŞ TARİHİMİ EMEKLİLİK HESAPLANIRKEN GEÇERLİ SAYILIYOR...

SSK YA SORDUM LİSEDEKİ STAJIN SAYILMADIĞINI SÖYLEDİLER.

BU KONUDA BİLGİSİ OLAN VARSA LÜTFEN PAYLAŞABİLİRMİ ?

ÖRNEK : LİSE STAJI SSK TARİHİ : 01.01.1991

İLK İŞE GİRİŞ TARİHİ : 01.01.1994

AMA İNTERNETTEN DÖKÜM ALINDIĞINDA İLK GİRİŞ TARİHİ 01.01.1991 YAZIYOR.

Not: Konu başlığı açarken ve mesaj içeriğinde büyük harf kullanılmamalıdır. Lütfen Forum Kurallarını Okuyunuz.

Ynt: Emeklilik Başlangıç Tarihi

Staj süresinin emeklilik şartlarına etkisi olmuyor..

sadece ssk numarası almış oluyorsunuz.

Daha sonra ki sigortalı çalışmalarınız dikkate alınıyor

staj sırasındaki giriş tarihi sadece ilk sigortalılık tarihi olarak emeklilik hs kullanılır. maaş hesabına etkisi olmaz.

Üstad, emeklilik yaşı hesaplanırken staj dan dolayı çalışma işe başlama sayılmıyor..

Uygulama bu şekilde degilmi... (Ben aksi bi söylemi ilk kez duyuyorum da)

Merhaba,

Benim bildiğimde, SSK'da yaşlılık, malüllük ve ölüm sigortası için prim ödenmiş olması gerekli , yani Staj daki işe başlama sadece numaralı amaçlı kalıyor diye biliyorum.

M_Schumacher ' Alıntı:
Merhaba,

Benim bildiğimde, SSK'da yaşlılık, malüllük ve ölüm sigortası için prim ödenmiş olması gerekli , yani Staj daki işe başlama sadece numaralı amaçlı kalıyor diye biliyorum.

Doğru biliyorsunuz Meslek liselerinde yapılan çıraklık sigortasının emekliliğe hiç bir etkisi yoktur.

II- Aşağıda belirtilenler hakkında bazı sigorta kolları uygulanmaz :

A) (Mülga: 29.07.2003 tarih, 4958 / 57 md.)

B) Özel kanunda tarifi ve nitelikleri belirtilen çıraklar hakkında, çıraklık devresi sayılan süre içinde analık, malüllük, yaşlılık ve ölüm sigortaları ile bu kanunun 35 inci maddesi hükümleri uygulanmaz