uyumsoft

Emeklilik basvuru tarihi ne zaman olmalı

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan prolink
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
degerli arkadaşlar
ilk ssk girişi : 1.3.1984 Bay
dogum tarihi: 19.07.1961
ssk hizmet dökümünde prim toplam sayısı :4028 gün
Bagkura devredilen istege baglıda : 1 sene 2 ay = 420 gün (1.12.2009 tarihinde bagkur istege baglı terkini vermiş )
Askerlik borçlanması 600 gün olarak ödenmiş ( askerligini ssk lı olamadan yapmış 1982 terhis oldu)
1.12.2009 tarihi itibarı ile bir iş yerinde çalışmaya başladı zorunlu sigortası var

soru : bu şartlar altında emeklilik tarihi ne olur askerlik borçlanması ssk lı olmadan askerligini yaptıgından dolayı emeklilik tarihini hangi tarihe çekecektir emeklilik basvurusunu hangi tarihte yapaması gerekir ? degerli arkadaslara başarılar diliyorum

Ynt: Emeklilik basvuru tarihi ne zaman olmalı

Benim babamın sigorta başlangıcı 14.10.1985 , primi 5448 , yaşı 01.07.1962 ve bu sene 01.07.2010 da emekli oluyor. Askerliğini de yatırdı ayrıca , babamın da 600 gün. Geçen sene temmuz ayından sonra 48 yaşına girince başvurmuştu. Şu durumda kişinin aslında çoktan emekli olması gerekirdi diye düşünüyorum ama bilemiyorum yinede... Başvuruda bulunmanın bir maliyeti yok nasılsa , başvurusunu yapsın , en azından bundan sonra ne yapması gerektiğini daha iyi bilir.

sn.prolink
sgk nın sitesinde verileri girdiğiniz zaman emeklilik durumunuzu gösteriyor. Sizin yerinize denedim 5150 gün prim ödeyince emekli olabiliyor. Askerlik borçlanması SGK başlangıcını 600 gün geriye çeker.

sayın bulent249 cevabınız için cok tessekkur ediyorum bende denemiştim sizin yaptıgınız gibi ancak nerede yanlış yaptıgımı bilemiyorum sizden ricam 600 gün geriye cektiginde hangi tarihe ulasılacagını vede şu anda zorunlu sigortası olan bu kişinin hangi tarihte işten ayrılıp hesap fişi ile emeklilik başvurusunda bulunması gerekirki eksik günü oluşmasın tesekkur ederim

sn.prolink sigorta başlangıcı 01.07.1982 oluyor. Primi de 102 gün eksik. Verdiğiniz 4028 sgk günü en son hangi tarihi kapsıyor.? Ona göre 102 günün hesabını yaparsınız.

sayın bulent249 kişinin 4028 sgk gunu ödenen aralık ayı 2009 sgk gun primi ile beraber olan sayıdır(1.12.2009 ile -31.12.2009 tarihleri arası için ödenen sgk prim gunu ) bu durum itibarı ile cıkacak olan tarih ne olmalıdır (kişi 1.12.2009 tarihinde zorunlu sigortalıgı basladı ve devam etmektedir ) beni mazur görün farklı bir tarih bulmaktayım buldugum tarih 13.4.2010 şeklinde çıkmaktadır lütfen sizin buldugunuz tarih aynı veya farklı ise yazarsanız cok sevinirim tesekkur ederim

sayın bulent249 konuya vakıf oldugunuz için yadımınızı bekliyoruz tesekkur ederiz

bulent249 ' Alıntı:
sn.prolink sigorta başlangıcı 01.07.1982 oluyor. Primi de 102 gün eksik. Verdiğiniz 4028 sgk günü en son hangi tarihi kapsıyor.? Ona göre 102 günün hesabını yaparsınız.
sayın bulent249 kişinin 4028 sgk gunu ödenen aralık ayı 2009 sgk gun primi ile beraber olan sayıdır(1.12.2009 ile -31.12.2009 tarihleri arası için ödenen sgk prim gunu ) bu durum itibarı ile cıkacak olan tarih ne olmalıdır (kişi 1.12.2009 tarihinde zorunlu sigortalıgı basladı ve devam etmektedir ) beni mazur görün farklı bir tarih bulmaktayım buldugum tarih 13.4.2010 şeklinde çıkmaktadır lütfen sizin buldugunuz tarih aynı veya farklı ise yazarsanız cok sevinirim tesekkur ederim

not: konuya vakıf oldugunuzdan yardımlarınızı rica ediyoruz tessekurler