Emeklilik Hakkında

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan mls1994
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

mls1994

Katkı Sunan Üye
iyi çalışmalar herkese

benim sorum emeklilik günümün dolmasına tam 6 sene var eğer iş le ilgili aksilik olursa ve kalan son 4 veya 3
senesini yatırmış olsam asgari ücret üzerinden ki şuan 900 den gözüküyor son 7 sene dikkate alınıyorsa ücret hesaplaması gibi 7 sene üzerinden mi olur vede kalan 6 seneye karşılık ben hala devam ediyorsam emekli maaşıma katkısı olur mu ?

teşekkürler ?

Ynt: Emeklilik Hakkında

İlk öncelikle sorunuzda ne demek istediğiniz pek anlaşılmııyor.!
Onun için cevap alamamış olabilirsiniz.

Emeklilik gününüzün dolmasına 6 sene var demişsiniz.
Priminizinmi, sigortalılık sürenizinmi, yaşınızımı kastediyorsunuz.?
7 sene ücret hesaplamasında değil, hangi kurumdan emekli olunacağı hususunda tespit için kullanılır.
Anladığım kadarı ile yaşı bekliyorsunuz, bu durumda primlerinizin dolmasına rağmen hala sigortalı olarak primlerinizin ödeniyor olması, emekli maaşınıza tabiki katkısı olacaktır.
Ancak bunun ne kadar olacağını sormayın, çünkü kurum yetkilileri bile buna cevap veremez.
Kesin bir rakam ve basit bir hesaplama değildir.Çok fazla olacağını da sanmam.

Kolay gelsin.

teşekkür ederim devrik cümleler kullanmısım :o 6 sene daha prim ödersem günü doldurmuş oluyorum yaş için çok var. ama 3 sene daha çalıştığımı var sayarsak yüksek prim yatırarak sonra eğer aksilik olurda kendim yatırırsam vede asgari ücretten son 7 sene dikkate alındığından son 3 senelik yatan asgari ücret emeklilik maaşını kötü mü etkiler diye sormak istedim..

iyi çalışmalar teşekürler

ASGARİ ÜCRETLE fazla prim ödemek maaşı artırmaz emekli maaşını düşürür
diyelim prim gününüz bitti ve hep 1500 tl den yattı diyelim
sonra siz yine katkısı olsun diye 5 yıl daha prim yatırıyorsunuz fakat asgari ücretten
işte bu durumda 5 yıl fazla yatırma maaşı artırmaz aksine emekli maaşını düşürür