Emeklilik İşlemleri Hakkında

esanss77

Katkı Sunan Üye
Üyelik
17 Ara 2009
Mesajlar
189
bir çalışanımız emekli olmayı hak etmiş bununla ilgili işverenin yapması gereken işlemler nelerdir arkadaşlar ???
 
Ynt: emeklilik işlemleri hakkında

Emeklilik sebebi ile istifa dilekçesi verecek. Bir yıldan fazla çalışması varsa kıdem tazminatı alacak. Ayrılış tarihinden itibaren 10 gün içinde İAB gönderip bir nüshasını çalışana vereceksiniz. Çalışan, İAB, vukuatlı nüfus kayıt örneği, kimlik fotokopisi, beyan ve taahhütname formu, bir adet vesikalık resim(Kurum son zamanlarda istemiyor.) ile kuruma emeklilik başvurusu yapacak.
 
Ynt: Emeklilik İşlemleri Hakkında

çok teşekkür ederim bu bilgiler için peki iş yerinden çıkışını ne zaman yapmak gerekir ve kişi bizde devam edecek sgdp olarak girişini de nasıl yapmak gerekecek ???
 
Ynt: Emeklilik İşlemleri Hakkında

Emekliliği hak ettiği tarih itibariyle veya bir kaç gün sonra çıkış yapabilirsiniz. SGK'ya başvurduktan sonra SGK sitesinde "emekli maaşım bağlandı mı" seçeneğinden emekli olduğunu öğrenip tekrar SGDP'Lİ giriş yapın. SGK'dan kıdem tazminatı alabilir yazısını getirdikten sonra da giriş yapılabilir ancak sorun çıkması halinde meydana gelecek uğraşılar nedeni ile önermem. SGK Mayıs/2010 da 5 gün içinde emekli maaşı bağladı.
 
Ynt: Emeklilik İşlemleri Hakkında

çok teşekkür ederim sanırım emekli maaşı bağlanmazı artık çok uzun sürmüyor 1 hafta içinde sonuçlanır diye düşünüyorum sgk sayfasından sorgulayıp tekrar girişini yaparım artık :)
 

Benzer konular

Üst