Emeklilik maaşı!!

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan Burcu_85
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Kişi daha önce postaneden aldığı emekli maaşını kendi şahsi banka hesabına yatırılmasını istiyor..
Bu mümkünmü ? Vekaleten başvuru yapılabiliyormu? Nasıl hangi evraklar ile başvurucaz ?
Teşekkür ederim

Ynt: Emeklilik maaşı -Acil yardım !!

böyle birşeyin imkanı olduğuna hiç zannetmiyorum ve hiç duymadım ve olamazda zaten sgk her işçinin ayrı maaşını ayrı bankayamı yatıracak
ki zaten hesap açılmış ve bu hesaplara maaş gönderiliyor

Merhaba ;

Sn APAÇİ'nin tam aksine bunun mümkün olabileceğini biliyorum. Hatta SGK web sayfasında bile var ama eski ssk emeklileri için " şu an gerçekleştiremiyoruz daha sonra deneyiniz " mesajı var. Bağkur ve emekli sandığı için sayfa aktif.Açılan sayfada en altta e-diğer bölümünde aradığınız link.

Bence bir göz atın

NOT : Eğer bu sayfadan yapamaz iseniz bir dilekçe ile yapabilirsiniz. Eşim ssk emeklisi ,maaşını A bankasından alır iken talebimiz üzerine B bankasının istediğimiz şube ve nosuna transferini gerçekleştirdik.

uygulama doğru ise
ki yapmışsınız yani uygulamışsınız çok önemli birşey o zaman bu emekliler neden hep boşuboşuna halkbankası vs.bankalarda bekliyorlar
heralde bilmedikleri için
doğrumudur?

A bankasından B bankasına aldırırken
tüm özel bankalardan herhangi birine mi aldırdınız yoksa sadece devlet bankalarından birine mi?

Ynt: Emeklilik maaşı!!

SGK sitesinden duyuru yolu ile hangi bankaların tahsilat, hangilerinin maaş hangilerinin sağlık (işgöremezlik) ödemesine aracılık yapacaklarını bildirdi. Artık bir çok özel bankadan da maaş alınabilir.

sorulan soru başka verilen cevap başka; doğrudur istediğiniz her bankaya maaşınızı aldırabilirsiniz. eğer ssk maaşı ise ptt ye de aldırabilirsiniz fakat kendi şahsi banka hesabınıza değil. dikkat edin maaş hesapları devletindir. Siz ancak talimat verip maaşınızı kendi hesabınıza aktarabilirsiniz.Bir not daha SSK maaş aktarımları ayın 1 i ile 10 u arası internetten yapılamamkta olup bu işlem için sadece 3 hakkınızın bulunduğunu unutmayın aksi halde dilekçe ile SGK ya başvurmanız gerekir. Ayrıca internetten Emekli sandığı 1 aylık maaş tercihide yapabilirsiniz.Bununda sonradan geri dönüşü yoktur.

SGK' nın sitesi ayın 14' ünde açılacakmış. Bu tarihten sonra bildirilen işlemleri SGK/EMEKLİLİK İŞLEMLERİ/POSTA VEYA BANKA DEĞİŞİMİ seçeneğinden işlemi yapabilirsiniz.