personel maaş programı

emeklilik

  • Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan MELEK
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

MELEK

Katkı Sunan Üye
Üyelik
30 May 2005
Mesajlar
200
Bayan 1960 doğumlu, ve hiç sigortalılığı veya bağkurluluğu yok çalışmıyor, eşi ise 1962 doğumlu 745 günü var bağkurluğu yok ve şu anda çalışmıyor, bayanın bir işe girmesiyle mi isteğe bağlı bağkurlu olmasıylamı, yoksa eşinin isteğe bağlı ödenmesiylemi en kısa sürede hangisi emekli olur.
 
çok zor

çok zor bir durum emeklilik olamalrı açısından, erkek daha önce emekli olabilir... ama buradli kriterler; erkeğin sigorta başlangıç tarihi....
 
Bayanın eşinin ssk giriş tarihi 16/07/1988 tarihidir, bu durumda erkek isteğe bağlı sigortalı olabilirmi artı erkeğin askerlik borçlanması durumunda daha önce emekli olabilirmi?
 
İsteğe bağlı sigortalılık şartlarından biri en az 3 yıl (1.080 gün)
ssk priminin ödenmiş olmadı gerekiyor.
 
745 gün var+ askelik borçlanması 540 : 1285 bu şekilde kabul edilirse isteğe bağlı olabilirmi
 
evet .1080 tamamlamak yeterli.30 nisan'a kadar yapılan başvurularda 1 mayısdan itibaren geçerlidir.
 
İsteğe bağlı sigortalılık şartları

Merhaba,
İsteğe bağlı sigortalılık, Tahsisler Daire Bşk.lığının 14.5.2003 tarih 12-123.EK genelgesinde açıklanmıştır.1080 günlük süreye dahil olan hizmetler;
Kod:
1- 1080 Gün Prim Ödemiş Olmak
 Kanunun yürürlük tarihinden sonra malüllük, yaşlılık ve ölüm sigortalarına isteğe bağlı olarak devam edilebilmesi için, isteğe bağlı sigortanın başladığı tarih itibariyle gerekli olan 1080 günün tespitinde, sigortalıların 506 sayılı Kanuna tabi çalıştıkları süreler ile isteğe bağlı sigorta, topluluk sigortası, askerlik ve hizmet borçlanması veya hizmet ihyası ile edinilmiş malüllük, yaşlılık ve ölüm sigortası primi ödenmiş süreler ile ülkemizle ikili sosyal güvenlik sözleşmesi akdedilen ülkelerdeki belgelendirilen çalışmaların tamamı dikkate alınacaktır.
 
askerlik borçlanmasını taksit taksit öderse aynı zamanda isteğe bağlılığı kabul edilip ödeyebilrimi?
 
askerlik borçlanmasını taksit taksit öder ise isteğe bağlılık sigortası başlayamaz. peşin ödenmesi gerekmektedir. Aynı emekli olma şartı gibi.
Emekli olurken askerlik borçlanmasının tamamnın ödemez iseniz emeklilik müracatı yapamazsınız. Ancak borç bittikten sonra.
 
Üst