Emeklilik

Merhaba...1995 yılında sskya girişim var. 2012 yılına kadar iş hayatım devam etti ve gün sayım doldu. 2012 aralıkta doğum sonrası işten ayrıldım ve gün sayım dolduğu için ve sigortalı olduğum sürede hep tavandan ödemem yapıldığı için sigortamı devam ettirmedim. Eşimin üzerinden bağkur sağlıktan yararlanıyordum.
2013 nisan ayında babam vefat etti. Babamın şirketi bize geçişi yapıldı ve birkaç ay içinde tasfiye kararı alındı ve temmuz 2014 te şirket kapanışı yapıldı. Dün sgkdan gelen yazıda 2013 mayıstan beri bağkurlu olduğumu öğrendim. Ama ben bu şekilde bağkura devam etmek istemiyorum. Mecbur olarak geçtiğim bağkurdan nasıl çıkış yapabilirim. Sskdan emekli olmak için yapmam gerekenleri yazabilirmisiniz. Teşekkürler

Şirket kapanış tarihi itibariyle Bağkur'luluğunuz sona ermiştir.

Başka şirkette Bağkur'lu olmanızı gerektirecek şirket ortaklığınız veya Bağkur'lu olmanızı gerektiren herhangi bir bağlantınız yok ise.

Dilekçe ile şirketinizin kapandığını ve Bağkur luluğunuzun sona erdiğini

SGK müdürlüğü'nde Bağkur işlemlerini gerçekleştiren üniteye veriniz. ve Bağkur luluğunuz sona ermiş olacaktır.

Şirket kapanış tarihi itibariyle Bağkur'luluğunuz sona ermiştir.

Başka şirkette Bağkur'lu olmanızı gerektirecek şirket ortaklığınız veya Bağkur'lu olmanızı gerektiren herhangi bir bağlantınız yok ise.

Dilekçe ile şirketinizin kapandığını ve Bağkur luluğunuzun sona erdiğini

SGK müdürlüğü'nde Bağkur işlemlerini gerçekleştiren üniteye veriniz. ve Bağkur luluğunuz sona ermiş olacaktır.

Yalnız dilekçe yetmeyebilir. Vergi kaydıo olmadığını, ticaret odasından da sicilin kapandığını belirtir bir yazı gerekir.