uyumsoft

Emeklilikte son 5 sene mi önemli?

  • Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan gseyhun
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Üyelik
10 Tem 2009
Mesajlar
1
1968 doğumluyum. 1986 yılında SSK kaydım başladı. 2006 yılında bir Limited şirkette %1 hisseli ortaklığım başladı. 2008 yılında çıkan kanuna göre 2009 yılınSda SSK'dan Bağkura geçiş yapıldı. SSK ya göre 49 yaşında (2017) ve 5300 pirim günü doldurmak şartıyla emekli olabileceğim.
Ben SSK'lı olarak emekli olmak için ortaklıktan çıkmam ve SSK'ya tekrar kaydolmam gerekiyor. Tabi bua arada ortaklıktan çıktığım gün Bağkur'dan kaydımı kapatmam da gerekiyor.
Bu işlemin bir süresi var mı? Yani SSK'dan emekli olabilmem için son 5 sene mi önemli? Yada en son kaç sene önemli? Bu konuda yardımcı olabilir misiniz? Teşekkürler.
 
Ynt: Emeklilikte son 5 sene mi önemli?

5510 öncesi sigortalı olduğunuz için son 7 yılda en fazla hangisinde sigortalı gözükürseniz oranın şartları ile emekli olabilirsiniz.
 
Üst