fonradar

Emlak Vergisinde Satıcının Bildirimde Bulunma Zorunluluğu Var mı ?

Üyelik
24 Eyl 2017
Mesajlar
1
Konum
İstanbul
5 yıl önce devrettiğim emlak için belediyeden bina vergisi ve kültür tabiat varlıkları (g) ödeme emri geldi. Belediyeyi arayıp beş yıl önce devrettiğimi belirttiğimde devrettiğime ilişkin bildirimde bulunmadığımı söylediler. Tapu kayıtlarında devri yaptığım belli zaten. Benim bildiğim alıcının ya da devralanın belediyeye ilgili emlak hakkında bildirimde bulunması gerekir. Devredenin/satıcının böyle bir bildirimde bulunma zorunluluğu var mı? Kanuna baktım böyle bir maddeye rastlamadım. Sizlerin bu konudaki fikri nedir?
 
Moderatör tarafında düzenlendi:
Tapu kayıtlarında devrettiğiniz sadece tapu idarelerinde ortaya çıkar tapu ve belediyeler arasında online bir iletişim sistemi yok siz elden götürüp belediyeye sattığınızı beyan eden tapu belgesini gösterin sizin üzerinizden borç düşer karşı tarafa geçer.
1319 sayılı kanun 23 bildirim verme süresi başlığı altında açıklama yapılmış fakat net bir ifade ile alıcı yada satıcı beyan etmek zorunda diye yok dolayısıyla alıcı beyan etmediği için belediye hala sizin mülkünüz olarak biliyor ve görüyor bunun için alıcı bildirmediği durumlarda satıcı bildirim yapar ve borcu silinir karşı taraf a satınaldığı tarihten itibaren borç çıkartır ilgili belediye
 
Üst