fonradar

Emsal Ücret Araştırması

  • Konbuyu başlatan T U R K O
  • Başlangıç tarihi
T

T U R K O

Ziyaretçi
Av. Ali YÜKSEL Av. Cihan AVCI

Yargıtay 9. Hukuk Dairesi 2008/ 10241 E. 2008/ 6580 K. ve 27.03.2008 tarihinde verdiği kararında; iş uyuşmazlıklarında sık sık karşılaşılan gerçek ücret miktarına ilişkin uyuşmalıklarda hangi yolun kullanılması gerektiğini net bir biçimde tarif etmiştir. Uygulamada sık sık davacı işçinin iddia ettiği ücret ile davalı işverenin sunduğu bordrolardaki ücret uyuşmamaktadır. Hatta her iki tarafın tanıklarının da gerek davacı işçinin gerekse de davalı işverenin ücrete dair iddialarından çok farklı rakamları beyan ettikleri de vakidir. Bu karışık hal içerisinde mahkemenin hangi beyan üzerine hesaplama yapacağı hususu çok büyük bir önem taşımaktadır. İşte bu karar taraflarca ücret miktarına dair farklı iddiaların bulunduğu bir ihtimalde hangi yolun izlenmesi gerektiğini hiçbir duraksamaya yer bırakmayacak açıklıkta ortaya koymaktadır.

İncelemeye konu kararda davacı işçi, ihbar, kıdem tazminatı, fazla çalışma ve izin alacağının ödetilmesini karar verilmesini istemiştir. Davacı yan dava dilekçesinden aylık ücretinin net 300 TL olduğunu iddia etmiştir. Davacı tanıkları da davacının şef olduğunu beyan ile asgari ücretin üzerinde maaş aldığını, lakin tam olarak ne kadar ücret aldığını bilmediklerini belirtmişlerdir. Öte yandan işveren tarafından dosyaya sunulan ve davacının imzasını taşıyan bordrolarda asgari ücretten ücret tahakkuku yapıldığı görülmüştür.
...
Tamamı
 
Ynt: Emsal Ücret Araştırması

yurdumdan ücret manzaraları ...
aslında dünyanın heryerinde eleman ilanlarında ücret mutlaka belirtilir ama bizim ilanlarımızda ise ücret tatminkardır ifadesi geçerlidir para yerine ne ile tatmin olacaksa artık.... ;D ;D
 
Üst