fonradar

Emtia, makine, teçhizat ve demirbaş affı hk.

Üyelik
28 Eki 2010
Mesajlar
78
Konum
İstanbul
6111 sayılı Kanunun işletmede mevcut olduğu halde kayıtlarda yer almayan emtia, makine, teçhizat ve demirbaşlar ile ilgili 10 uncu maddesi hükmünden yararlananlar var mı?

Var ise şayet tahakkuku vergi dairesinden nasıl ve ne kadar süre içerisinde kestirdiğini öğrenmek istiyorum.

İyi günler.
 
Ynt: Emtia, makine, teçhizat ve demirbaş affı hk.

E-beyannamede sistem yok. Vergi dairesinde sistem yok. Biz bu işleri nasıl yürüteceğiz? Gerçekten uygulamaya geçmiş herhangi bir vergi dairesinin ismini bile söyleyebilirseniz bana yeter. Kapasite raporu için Cuma günü son günüm. Demirbaşı kayıtlara almam lazım. Hiç bu kadar sıkıştığımı bilmem!
 
Ynt: Emtia, makine, teçhizat ve demirbaş affı hk.

Az önce vergi dairesi vergilendirme servisi şefi Ankara ile görüşerek tahakkuku nasıl keseceğini öğrendiğini ve tahakkuku kesmiş olduğunu telefonla arayarak söyledi.

Bana kapasite raporu alacağımdan ticaret odasına vermem için acil lazımdı, tarımdan ceza yiyorum, ticaret odası üstadları kayıttan geçirilmiş dilekçeyi kabul etmiyorlarmış. Yemişim öyle üstadları! Vergi dairesine borçlu kaldık başka birşey değil, olan yine bize oldu. Her neyse ben benim gibi bu tahakkuka acil ihtiyacı olabilecekler için yardım ve bilgi amaçlı yazıyorum;

Öncelikle EK:20/B (Envanter Listesine İlişkin Dilekçe) dilekçeniz ile vergi dairesine başvuruda bulunarak kayıttan geçiriyorsunuz ve sonra bağlı olduğunuz servisten tahakkukunuzu alıp vezneye ödüyorsunuz.

Dilekçe: http://www.gib.gov.tr/fileadmin/mevzuatek/6111formlar/6111serno1ek20b.doc
 
Üst