En Az Maliyetli Şahıs Şirketi ya da Limited Şirketi

Üyelik
22 Nis 2014
Mesajlar
8
Konum
ankara
Merhabalar,

Yakın bir akrabam kendisine şahıs şirketi açmayı düşünüyor. Ancak birden fazla alanda iş yapmayı düşündüğü için bunun limited olması gerektiği söylendi.

Yani; internet sitesi yapıp satmak, internet üzerinden ürün satmak, normal hizmet sunmak, ticaret vs vs.. şeklinde çeşit çeşit alanlarda faaliyet göstermek istiyor. Bu durumda, limited olması zorunlu mudur?

Limited zorunlu ise, ilk kuruluş maliyeti-masrafları nedir? Kuruluştan sonraki sabit aylık ya da üç aylık ve yıllık masraflar nedir?

Teşekkürler..
 
Limited şirket olması zorunlu değil. Şahıs firması açsın herşeyi yapsın. Resmi olarak şahıs firmasının açılması ve kapanması şirkete göre çok kolay.
 
Hiç bir zorunluluğu yok, sanırım Muhasebecisi şirket kuruluş ücreti almak için limited kur demiştir, Şahıs olarakta istediği işi yapabilir, istediği faaliyet kolunda işini yapabilir,
 
sahıslar ticaret odasına artık üye olamıyorlar.yaptıkları faaliyet ile ilgili odaya kayıt mecburiyeti getirildi ama şuan zorlanmıyor ama yakında zorunlu olur.doğru şahıs firmasını kapatmak kolay ama çek karnesi hibe destek ve indirilecek gider ve para kazandığında ödeyeceği gelir vergisini düşününce tek kişilik ltd daha avantajlıdır
 
Ancak ltd.şti kuruluş masrafı şahıs firmasından daha pahalı oluyor. bu sebeple başlangıçı şahıs firmasından yapmak istiyor.

sizin görüşünüz üzerine şahıs firması açılışı yapılacak, herhangi bir kısıt vs de yok değil mi şahıs firması faaliyetinde?
 
hiçbir kısıt yok, farklı alanlarda bir arada faaliyet gösterebilir, şahıs firması kurmak da kapatmak da kolaydır, ltd şirket kapatmak 1 yıl sürer (o bir yıl boyunca beyannameler verilmeye devam eder) şahıs firması kapatmak 1-2 gün sürer. Masraf olarak da şahıs firması daha düşük. Ancak çok büyük karlar olacaksa vergisel anlamda şirket daha avantajlı olur.
 
Merhabalar şirketi daha kurmadan kapanis hangisinde kolay olur ona odaklanmis herkes tabi normal herkes şirket kurunca otomatik olarak is yapacagini sandigi için bir suru şirket acilip kapaniyor 1 yili bile doldurmadan

Bence söyle düşünmek lazim arkadaş gerçekten is yapacaksa ltd kurmak mantiklidir uzun vadede kaldiki bir şirket için kuruluş masrafi çerez sayilir aradaki fark en fazla olsun 2000 TL eğer bu para çok geliyorsa bence hic bulasmasin çünkü en basit bir firmanın minimum gideridir bu para faturalar kira stopaj müşavir ücreti vb
 
Vergi oranınıda hesaba katmak gerekir. Şahıs firmalarında artan oranlı şirketlerde ise sabit oranlı.
 
Merhaba
Hani derler ya patronun ahmağı elemanı iş yeri sahibi yaparmış"Benimki biraz öyle oldu. piyasada satış pazarlama olarak çalışıyordum ama x kurumsal firmasının her yıl yaptığı şirket değişikliği canımı çok yaktı. Giden tazminatlar yıllık izinler vs vs... . İlk etapta
Lise :endüstri meslek lisesi elektronik mezunuyum.
Ön lisans :biyomedikal cihaz teknolojisi mezunuyum ve iş yeri açma belgemi aldım.
siz değerli arkadaşlarıma şunu sormak istiyorum.
Güvenlik kamerası, alarm sistemleri, Otomasyon sistemleri, biyomedikal cihaz servisliği ve araç kiralama işi Yapmak istiyorum. Bu durumda yeni vergi levhası alacak birisi olarak, bu bahsettiklerimi tek vergi levhasın da tanımlayabilir miyim?
(Araç kiralamayı hemen yapmayacağım. Ama alacağım araçlarında kdv sini kullanmak istiyorum. Şimdilik iki adet koltuklu doblo vb araç, 1 tane de sedan gurubu araç alacağım.)
 
Üstatların da söylediği gibi.Vergi dairesine açılışı yapın daha sonra ek faaliyet dilekçesi vererek istediğiniz her işi yapabilirsiniz.
 
Üst