Merhaba,
Sayın Akrütk sanırım Sayın Osman Erol'un açıklamalarını yanlış anladınız (veya ben yanlış anladım). Mesajında yazmış olduğu "sigortalı kadın bakmakla yükümlü olduğu çocuğuna vizite kağıdı istemiş. İşveren bunu vermekle yükümlüdür. " ifadesine tamamen katılıyorum. İşverenin görevi hastalığın kapsam içinde olup olmadığını denetlemek değildir.
Tabiki hastaneye gittiği zaman eğer kapsam içinde bir rahatsızlık değilse SSK (değişecek adıyla Sosyal Güvenlik Kurumu) tarafından, sigortalı veya hak sahibinden yapılan masraflar istenecektir. Ama hiç bir zaman (usulsüz olarak verilmiş bir belge yoksa) kimse işverene rücu etme yoluna gidilmeyecektir.
Olaya birde şu yönden bakalım. Konu edilen kızımız için 5 ay önce bir sağlık belgesi düzenlemiş olsak ve bu kız şu anda 4 aylık hamile olsa elindeki sağlık belgesi ile dokrora giderse işverenin bunda herhangi bir sorumluluğu olabilirmi? Biz haksahibine (konumuzdaki kıza evleneceği tarihe kadar) sağlık belgesi veya vizite kağıdını vereceğiz, hak sahibi sağlık kuruluşuna başvuracak ve eğer grip olmuşsa (umarım daha büyük bir rahatsızlığı olmaz) gerekli sağlık yardımları kurum tarafından karşılanacak, kapsama girmeyen bir sağlık sorunu ise hak sahibi ile sigortalı arasında çözülecektir. Hiç bir kişi yada kurum hiç bir şekilde işverenle muhatap olmayacaktır.