Eşin Üzerine Tapulu Evin İş Yeri Gösterilmesi

  • Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan isg
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

isg

Üyelik
13 Eyl 2006
Mesajlar
68
Konum
İstanbul
Merhaba,
Verdiğim danışmanlık hizmetlerinde serbest meslek defterine tabi çalışıyorum. Bugüne kadar kirada kaldığım evimi işyerim olarak gösterdim ve kirayı gidere yazarak aynı zamanda stopaj da ödedim.

Satın aldığımız eve taşındık ve ev eşimin üzerine kayıtlı. Burayı da işyerim olarak göstereceğim ancak gider ve stopaj durumlarında nasıl değişiklikler olur? Ne yapmalıyım?

Yardımlarınız için teşekkür ederim.
 
Ynt: Eşin üzerine tapulu evin işyeri gösterilmesi

Hiç bir değişiklik olmaz.Eşinizle sözleşme yapıp, kira öder gibi gösterip, kira sözleşmesindeki tutarı gider yapıp %20 sinide stopaj olarak ödemeniz gerekir.

Ayrıca daha önceden ödemiş olduğunuz aylık kiranın tamamını gider yazmanız hatalı olmuş.Hem ev hemde işyeri olarak kullanılan dairelerde kullanım alanına göre kira tutarını paylaştırmanız gerekirdi.
 
Ynt: Eşin Üzerine Tapulu Evin İş Yeri Gösterilmesi

Mesleki kazancın elde edilmesi ve idame ettirilmesi için ödenen genel giderler (İkametgâhlarının bir kısmını iş yeri olarak kullananlar, ikametgâh için ödedikleri kiranın tamamı ile ısıtma ve aydınlatma gibi diğer giderlerin yarısını indirebilirler. İş yeri kendi mülkü olanlar kira yerine amortismanı, ikametgâhı kendi mülkü olup bunun bir kısmını iş yeri olarak kullananlar amortismanın yarısını gider yazabilirler.).
G.V.K.Madde 68
 
Üst