Et Satışında KDV Oranı

alper

Katkı Sunan Üye
Üyelik
29 Ara 2005
Mesajlar
396
Bir yemek şirketi et satışı da yapıyor. Miktar fazla olduğu zaman örneğin 40kg et sattığında KDV oranı % 1 mi olmalıdır, % 8 mi?

Yani toptan satışlarda oran %1 mi olur?
 
KDV Kanununa ekli I sayılı listenin 4. maddesinde :

4- Buğday, arpa, mısır, yulaf, çavdar, darı, çeltik, soya, kuru fasulye, kuru barbunya, kuru bakla, nohut, mercimek, küçük ve büyükbaş hayvanlar (arılar dahil) ile küçük ve büyükbaş hayvanların etleri ve bağırsağı (bunların herhangi bir katkı maddesi kullanılarak imal edilen ürünleri hariç), zeytinyağı, patates, kuru soğan, sarmısak, (2003/6666 sayılı BKK ile eklenen ibare) zeytin

belirtilerek % 1 KDV ye tabi olacağı hüküm altına alınmıştır

Ayrıca, listenin son paragrafında :

4 üncü sıralarında yer alan ürünlerin perakende safhadaki teslimlerinde ise aynı maddenin (c) bendinde öngörülen vergi oranı (%8) uygulanır. Perakende safhadaki teslimden maksat; teslimi yapılan ürünlerin aynen veya işlendikten sonra satışını yapanlar ile işletmelerinde kullanacak olanlar dışındakilere satılmasıdır. Ürünleri, aynen ya da işlendikten sonra satanlar ile işletmesinde kullanacak olanların gerçek usulde katma değer vergisi mükellefi olmamaları halinde bunlara yapılan teslimler de perakende teslim sayılır.

denilmektedir.

Yani eti eğer satmak için veya lokanta gibi işletmesinde kullanmak için alıyorsa bu toptan satış olarak değerlendirilir.

Ancak, satış anında alan kişi veya kurumun ne maksatla aldığı bilinmemekte ve karışıklığa sebep olmaktadır. Bunu önlemek için vergi mükellefi olan firmalara satışlar % 1, vergi mükellefi olmayan kişilere yapılan satışlar ise % 8 oranında KDV ye tabi tutulma şeklinde bir uygulama yerleşmiştir..
 
Ynt: Et Satışında KDV Oranı

bu kanunda herhangi bir değişiklik var mı? Hala toptan et satış kdv'si %1 mi?

tşk.
 
Ynt: Et Satışında KDV Oranı

Et satışlarında tevkifatlı fatura kesilmiyormuydu
 
Ynt: Et Satışında KDV Oranı

yazar kasa ile fiş kesme sınırını aşan et ve sakadatların satışında fatura kesiliyor kdv %8 ve tevkifat uygulanıyor. satan kişi maliyeye her ay 15 ne kadar dilekçe ile tevkifatlı satışlarını bildirmek zorunda. ve alan kişi kdv2 ile beyan etmesi gerekiyor.
 
Ynt: Et Satışında KDV Oranı

tevkifatlı ft için sınır 2011 yılında 700 tl.
benim bahsettiğim nihai tüketiciye değilde eti alıp kendisi işleyip satacak diğer satıcılara yapılan toptan satışlar.700 tl'yi geçmemek şartı ile.
daha önce bu tarz satışları %1 kdv ile gerçekleştiriyorduk, mal sattığımız bir yerden değiştiğine dair uyarı geldi.%8'li kesmemiz gerekli imiş.


teşekkürler.
 

Benzer konular

Üst