Ev Hizmetlerinde İşyeri Tescil İşlemleri_Nace

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan ikra
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Merhaba Sayın Üstadlar,

Kendi evimde, annemi ev hizmetlisi olarak gösterip, sigortasını ödemek istiyorum. Bildiğim kadarı ile bununla ilgili bir teşvik de var. İşyeri olarak kendi evim üzerine sigorta tescili yaptırıyorum. Daha sonra da sigortalı giriş yaptırıp, işin mahiyetine de "Ev Hizmetleri" yazacağım. Bu saydığım prosedürde bir yanlışlık var mı?

Az önce internetten işyeri tescil işlemini yapmak istedim fakat "Nace" kodu istedi. Listeden buna uygun bir kod bulamadım. Kod hakkında bana yardımcı olabilir misiniz? Yanlış bir kod yazıp, tescilde farklı bir işleme tabi tutulmak istemiyorum.

Yardımlarınızı rica ederim.
Saygılarımla,

Ev hizmetleri olarak bir NACE kodu yok.Bizde de aynı şekilde bir iş var.Ben dosyayı açarken NACE kodu olarak 81.21.01 kodunu kullandım.Açılımı "Binaların genel temizliği (daire, apartman, büro, fabrika, kurum, mağaza vb. her türlü binanın genel temizliği dahil, pencere, baca, sanayi makinesi, vb. uzmanlaşmış temizlik faaliyetleri hariç)".

Sizde bu kodu kullanabilirsiniz.

İsterseniz direk 82.21.01 kodunu girip aratın çıkar.Sonra ekle deyin.Yada aşağıdaki sırayı takip ederek bulabilirsiniz.

1-İdari ve destek hizmet faaliyetleri
2-Binalar ve çevre düzenlemesi faaliyetleri
3-Temizlik faaliyetleri
4-Binaların genel temizliği
5-Binaların genel temizliği (daire, apartman, büro, fabrika, kurum, mağaza vb. her türlü binanın genel temizliği dahil, pencere, baca, sanayi makinesi, vb. uzmanlaşmış temizlik faaliyetleri hariç)

Ankara Ulucanlar SGK dan açılış yaptım. Nace Kodu: 970010 verdiler. yapılan işin mahiyeti: Ev Hizmetleri yazıyor.

Ankara Ulucanlar SGK dan açılış yaptım. Nace Kodu: 970010 verdiler. yapılan işin mahiyeti: Ev Hizmetleri yazıyor.

"Ev içi çalışan personelin işverenleri olarak hanehalklarının hizmetleri" olarak gözüküyor.Tam olarak nasıl bir faaliyet anlamadım biraz karışık birşey.Söylediğim kodda kullanılabilir.Daire temizliği olarak geçiyor.