fonradar

Evin Önü Park Sorunu

ceres

Tanınmış Üye
Üyelik
18 Mar 2007
Mesajlar
1,129
Konum
istanbul
Merhaba arkadaşlar,

siz değerli ve zeki arkadaşlarıma bir şey danışmak istiyorum.
Ben 2. katta oturuyorum.
karşı komşumun kendi aracı var.birde birisi ona büyük minibüs emanet etmiş.
benim yatak odamın penceresinin altına park ettiğini gördüm.yani minibüsün üzerine hırsız çıksa direkt benim evime camdan girebilecek.
bende dedim ki, aracınız pencereme çok yakın, kendi aracınız ile minibüsün yerini değiştirir misiniz ? (kendi aracıda az ilerideydi.)
bana demediğini bırakmadı, mahalleyi ayağa kaldırdı resmen.Bu kişinin karakterini anlamışsınızdır artık. 1 haftadır bu sıcakta cam açmadan uyumak zorunda kalıyoruz.
üstelik benimde aracım var ve bir bayan olmama rağmen,başka sokağa gidip aracımı park ediyorum. 2 aracını tam benim evimin önüne park ediyor...

ben bunu şahsen gururuma yediremiyorum, sadece arabalarının yerini değiştirmesini istememe rağmen, hırçın bir şekilde artık bu araba burada kalacak diye bağırıp durdu.

bana kanuni bir yol gösterebilir misiniz acaba ? sonuçta benim tam evimin önü, bu adam ise arkadaşının minibüsünü getirip benim evimin önüne park ediyor.

bu adam gibi hırla gürle değil, medeni yollarla, kanuni haklarım varsa onlarla, onun gibi ağzımı değil de, beynimi konuşturarak bu adama bir ders vermek istiyorum.

bana önerebileceğiniz bir yol var mı arkadaşlar ?

(komik bir olay gerçekten ama bu adamın karşısında kendimi aciz hissetmek istemiyorum.Ona verebilecek bir cevabım olmalı.
 
Maalesef yapabileceğiniz bir şey yok.
Sizin açınızdan bir güvenlik sorunu yaratıyorsa, demir parmaklık yaptırmanız akla gelen ilk çözüm kabullenmek kolay olmasa da.
 
Toplumda bu tür cins saygısızlar çoğaldı,hele birde bunlar ile komşu iseniz iki kere düşünmemiz gerekir.
Ayrı apartmanlarda oturuyor olsaydınızda o kimse gelip sizin apartmanın ortak kullanım alanına park etmiş olsaydı çözüm daha kolay olabilirdi ama siz aynı apartmanda oturuyorsunuz,bu durumda ilk önce sizin talebiniz üzerine apartman yöneticisi devreye girmeli,çözüm bulunmaz ise karakola şikayette bulunmanız,yine çözülmeyecek ise bu defa olayın yargıya taşınması uygun olabilir!..diğer seçenek Sn.keremcemin dediği gibi pencereye demirlik,son seçenek kiracıysanız taşınmak(ev sahibiyseniz evi satmak diyemem)
Allah yardımcınız olsun,umarım suhuletle sonuçlanır.
 
Apartman yöneticilerinin sokaktaki arabalar üzerinde herhangi bir etkisi olamayacağı gibi, kolluk kuvveti üzerinden de bir sonuç alınabilmesi mümkün olamayacaktır.
 
Ben sokağa park edilmiş arabadan bahsetmedim,
peçerenin altı sokak oluyorsa onu bilemem.
 
Son düzenleme:
ben sadece yapılan saygısızlığa kızıyorum.her türlü şey idare edilebilir, bir ricamız olmuş ve sen karşılığında benim asabımı bozma v.s. diye hitap ediyorsan bu olmaz. benim karşımdaki insan gibi o saygısız laflar, zorlasam da ağzımdan çıkamaz.Aile terbiyesi almış insanlarız biz.Bu sefer karşındaki seni ezmiş oluyor. ben buna bozuluyorum.
maalesef sitede oturmuyorum, kendi evim,bu adamda tam karşı dairemde oturuyor maalesef.

neyse sizler öyle diyorsanız çözüm yok demektir.
Allah'a havale ediyorum, kimsenin ahı kimsede kalmaz...

Tşk, ederim...
 
Allah'ın adaleti işte budur :))
daha o günün sabahı evime hırsız girer diye camımı açamıyorum gece dediğimde, ''ne hırsızı, saçma sapan konuşma'' diyen arkadaş...
akşam evime gittim ,aracımı park ettim onun minübüsünün önüne. :)
eve çıktım 5 dakika sonra bir gürültü geldi dışarıdan , bir de baktım ki , gündüz olmasına rağmen arkadaşın minübüsüne hırsız girip teyibini çalmış.
ıssız bir yerde değil üstelik, herkes şok oldu.

adam yaptığı hatayı anlamış olacak ki, minibüsünü camımın altından çekti , başka bir yere park etti.

Allah'ın sopası yok...Neyse cana zarar gelmesinde, giden mal olsun önemli değil.

2 günlük dünya kimsenin kalbini kırmayacaksın, kimsenin Ah ını almayacaksın...

kıssadan hisse gibi oldu...

saygılarımla...
 
Üst