fonradar

Evlilik Sebebiyle işten Ayrılış Ve

Üyelik
15 Ağu 2015
Mesajlar
1
Konum
bolu
selamlar..
yeni evlendim ve eşimle farklı şehirlerdeyiz. yaklaşık 2 yıldır çalıştığı özel bankanın istanbul'daki genel müdürlüğünden bulunduğum şehirdeki şubeye geçmek için başvurdu. cevap çok büyük ihtimalle olumsuz olacak. evlilik tazminatı alabiliyoruz sorun yok. forumda okuduğum kadarıyla evlilik tazminatı alanların işsizlik maaşı alamadığını öğrendim. farklı şubeye geçiş talebinin olumsuz cevaplanması bir haklı sebep oluşturur mu?
ya da şöyle sorayım: eşimin aynı zamanda işsizlik tazminatı alabilmesinin bir yolu var mıdır?
şimdiden teşekkür ederim.
 
İşsizlik sigortasından yararlanabilme şartları belirtilirken ilk cümledir '' kendi isteği dışında işsiz kalan...'' tanımı.
Evlilik nedeniyle ayrılma, çalışanın isterse kullanabileceği bir hak olduğundan evlilik nedeniyle ayrılması durumunda işsizlik sigortasından yararlanılamaz.

Bir yolu var mıdır?
İşverenin , gerçekte var olmasa da haklı sebep iddia edip İAB de haklı sebep göstermesi durumunda veya eşinizin iş kanununda belirtilen haklı sebepleri olması sebep göstererek ayrılması durumunda , iş mahkemesinde dava açarak işverenin bildirdiği sebebin gerçekte var olmadığını iddia edip işverenin haklı sebebinin varlığını ıspat edememei veya kendi haklı nedenle feshediyorsa haklı sebebinin varlığını ıspat etmesi durumlarında mahkeme kararıyla işsizlik maaşı alabilmesi mümkün olur.
 

Benzer konular

Üst