Faaliyet Değiştiren A.Ş. 'nin Varlıklarını Satması

Üyelik
6 Ocak 2009
Mesajlar
13
Konum
İSTANBUL
Merhabalar

Geçen yıl medikal malzemeleri üretmek amacıyla A.Ş. statüsünde kurulan bir firmamın ortakları ekonomik kriz sebebiyle bankalar kredi desteği vermediği için bugüne kadar yaptıkları bütün yatırımı sektördeki ilgilenen her hangi bir firmaya satma ve sadece alım-satım işlerinden ibaret ticaret yapmaya, yani sanayici kimliklerinden vazgeçmeye karar verdiler.

Yalnız ortada yaklaşık 550.000 TL. tutarında bir sabit kıymet yatırımı var ve bankadan alınan kredi ile yatırımın maliyeti yaklaşık 1.250.000 TL civarında.

Şimdi yönetim kurulu, geneli üretim makinelerinden oluşan bu sabit kıymetleri satmaya veya bunun için karar almaya yetkili midir, bunun için genel kurul kararı gerekir mi? Eğer yönetim kurulu yetkili ise bunun tescil ve ilanı şart mıdır?

Ayrıca bu işlemi yaparsam kanunlar da, özellikle VUK açısından bir sorunla karşılaşır mıyım?

Konu hakkında bilgisi olan arkadaşlar paylaşırlarsa çok sevinirim.
 
Ynt: Faaliyet Değiştiren A.Ş. 'nin Varlıklarını Satması

Sayın yaşari bey
Bence şirketi tasfiyeye sokun yeni bir alım satım yani ticari mal alım satım şirketi kurun temiz. Neden bunu söylüyorum. Şirketin kredibiletisi den dolayı zaten alım satım yapacağından yeni şirket üzerinden yaparsanız yeni kurduğunuz şirketin kredibiletisi daha yüksek olur. Tasfiyey girdiğinizdede tüm demirbaşı satışını yapabilirisiniz.
Saygılar
 
Üst