Faaliyet Konusu Ekleme

merihs12

Katkı Sunan Üye
Üyelik
30 Ocak 2008
Mesajlar
810
Konum
kocaeli
Merhaba

Limited şirketimiz faaliyet konuları dışında bir de tütün ürünlerinin alım satımını yapmak ister. Anasözleşmede olmaması bu işi yapmasına engelmidir? Yoksa sadece vergi dairesine bu faaliyete bildirmek Yeterli Mi? Tadil yapıp noter ve ticaret odası üzerinden işlemleri yapmama gerek var mı? ultra vires kuralı kalktı diye biliyorum çünkü...kolay gelsin
 
merhaba bu konuyu bende merak ediyorum açıkcası, limited şirketi mükellefimiz internet sitesinden satış yapmaya başladı, anasözleşme tadiline gerek var mı ? ana sözleşmesinde olan ürünleri alıyor, mağazasında ve internet sitesinden satış yapıyor, sadece internet satışı yer almıyor ana sözleşmede ? eklemek gerekiyor mu ? yardımcı olursanız çok sevinirim.
 
Mükellefler ek faaliyeti ile ilgili değişikliği 1 ay içerisinde bildirim yükümlülüğü vardır. Ek faaliyetiniz ile ilgili karar alın. Bu kararı noterde tastik ettirip, vergi dairesi veya internet vergi dairesinden ek faaliyet bildirimi yapın. Sonrasında ek faaliyet ile ilgili yoklamaya gelinicektir. Ticaret sicilde ben herhangi bir değişiklik başvurusu yapmıyorum. Gerekde bulmuyorum... Umarım yardımcı olmuşumdur.
 
Teşekkür ederim.
Kafama takılan,ana sözleşmede değişiklik yapmadan vergi dairesine internet satışı eklesek sıkıntı olur mu ?
 

Benzer konular

Üst