Faliyet Konusu - Belirsizliği

Üyelik
5 Haz 2010
Mesajlar
3
Yaklaşık 1 senedir uğraştığım e-Ticaret sitemi geçen ay bitirdim. Bugüne kadar önüme çıkan tüm sorunları (Kargo,Sanal Pos..V.s.) teker teker çözdüm. Önüme öyle bir problem çıktı ki?
Geçtiğimiz günlerde sanal pos için bankayla görüştüm banka bana site de kullanmam gereken bir takım kodlar hakkında talepte bulundu. O aşamayı da geçtim. İnternet?te satış yapabilmem için iş yeri açmam gerekiyordu. Bunun içinde bir mali müşavir?le görüştüm. Bana, benim böyle bir satış yapabilmemin mümkün olmadığını söyledi. Problemin faaliyet konusu çok fazla olduğu için fatura kesemezmişim.
İnternet sitemde Mayıs ayı sonu ile birlikte 76.000?i aşkın ürün bulunmaktadır. Ürünler;
Bilgisayar,
Bilgisayar Parçaları ve Donanımları,
Güvenlik Sitemleri,
Antika Eşyalar,
Çeyizlik Eşyalar,
Cep Tekefonu,
Oto Aksesuar ve Yedek Parça,
Giyim,
Kitap,
Gıda,
Gibi Toplam 50 kategori var. Piyasadaki diğer internet siteleri gibi komisyon üzerine kurmadım. Zaten öyle olsa problem olmazdı tek kestiğim fatura benim komisyon faturam olurdu. Ama şimdi bu ürünlerin hepsini alacağım ve satacağım. Yani komisyoncu değilim. Bir sürü faaliyet konusu var (Elektronik,Gıda,Teknoloji,Tekstil,?)

İşyerini açmak istiyorum. Bu konuda neler yapmam gerektiği konusunda bana yardımcı olursanız sevinirim.

Not: Öncelikli istediği Şahıs Şirketi üzerinden bütün bunları yapabilmek. O konuda da bana her yaptığım harcamayı gider olarak gösteremeyeceğimi, benim için dezavantajlı olacağını söylediler.
Bütün her şeyi hesap ettim, çalıştım. En önemli ayrıntıyı atlamışım lütfen yardım. Teşekkür ederim.


??? ??? ??? ??? ??? ???
 
Ynt: Faliyet Konusu - Belirsizliği

bence şahıs işletmesi kurabilir pek çok faaliyet konunuzu da daireye bildirerek yapabilirsiniz ama tabi bu kadar çok ürün alıp sattığınız gibi bunların kayıtlarının da düzenli olması gerekir..
 
Ynt: Faliyet Konusu - Belirsizliği

Muhasebe Kayıtlarının düzenli olması konusunda hiç bir problem yok çünkü site ile muhasebe programım entegre çalışıyor. Sitede Verilen Sipariş programımda , sipariş olarak düşüyor ben onu faturaya dönüştürebiliyorum. bu konuda bir problemim yok tek problem dediğim gibi. Benim faliyet konumun dışında olan ürünleri fatura edemem gösteriliyor. Süpermarketler herşeyi satıyor. satamaz olsa onlarda satamazdı mutlaka bir yol vardır. diye düşünüyorum. Bildirdiği faliyet konuları bana ek maliyet olur mu?
 
Ynt: Faliyet Konusu - Belirsizliği

Anlattığınız kadarıyla anladığıma istinaden şöyle düşünüyorum;

Eğer işletme iseniz, alım satım yapmanız konusunda hiç bir sorun teşkil etmez. Rahat rahat fatura kesebilirsiniz. Neden fatura kesemeyeceğiniz hakkında bilgiyi bulamadım. Sadece kesemezsin dediği kısmını dikkate alarak neden kesilemeceyeği konusunda ayrıntılı görüşlerini de yazarsanız sevinirim.

Çünkü faaliyet konusunu internet üzerinden online her türlü ticari mal alımı satımı şeklinde maliyeye bildirirseniz sorun teşkil etmez diye düşünüyorum.
 
Ynt: Faliyet Konusu - Belirsizliği

ve hatta tavsiyem elektronik fatura uygulaması yaparsanız yani efks sistemine kayıt olursanız sizin için daha kolay olur işlemi yaptığı anda faturasını da sistemde oluşturmuş olursunuz..
 
Ynt: Faliyet Konusu - Belirsizliği

Öncelikle Benim Maliye Konusunda da Denetimimin kolay olacağı kanaatindeyim. Çünkü Stoklu değil Sipariş üzerine ürün tedariki edileceği ve satılacağı için işlemlerim çok rahat denetlenebilir. Neden fatura kesemiyormuşum sorusuna geldiğimizde. Bana bir işletmenin giyim,gıda,tekstil,kırtasiye v.b. gibi birçok faliyet içinde bulunamayacağıydı. Bunu söyleyen bir mali müşavir olunca kafam karıştı. Oysaki Süper marketler her kalem , her çeşit malı satıyor. Zannedersem bu konuda bir problem yok başka bir mali müşavirle istişare içine girsem iyi olacak.


hamdilevent rumuzlu beyfendinin elektronik fatura uygulaması güzel bir fikir. Kendisine çok teşekkür ediyorum.
Ben ürünleri kargo ile müşteriye gönderdiğim zaman irsaliyeli faturayla göndermeyi düşünüyordum. Elektronik Fatura bana ne kadar uygun olur? Tekrar verdiğiniz bilgiler içn teşekkür ederim.
 
Üst