Farklı verilen tehlike derecesi

Üyelik
20 Eki 2011
Mesajlar
93
kısa vadeli sigorta kolları prim tarifesinde tehlike derecesi 1 olan faaliyet kodumuza ssk da 2 tehlike derecesi verilmiş bildirgeyi yolladığımızda farkettik ssk memuru kendine göre farklı tehlike derecesi verebilirmi ?

bu yanlışlığı düzelttirmeye gerek varmı ??
 
Ynt: Farklı verilen tehlike derecesi

Bir dilekçe ile düzeltilmesini talep ediniz.
 
Ynt: Farklı verilen tehlike derecesi

O oran işyeri bildirgesinde yazdığınız işe göre verilmektedir. İşyeri bildirge aşamasında itiraz etse idiniz daha kolay çözüme ulaşırdınız. Şimdi dilekçe ile faaliyetinizi ve ona karşılık gelen işkolu ve kodunu belirterek düzeltilmesini istemelisiniz. Ancak bu hemen olmayabilir, incelemeye sevk edebilirler.
 
Ynt: Farklı verilen tehlike derecesi

Bildiğim kadarıyla İşyeri açılışı yapıldıktan sonra ki 10 gün içersinde itirazda bulunursa o ay hemen değişiklik işlemi yapılmaktadır. Yoksa düzeltme başvuru itiraz kuruluna giriyor ve düzeltme kararı çıkarsa bir sonra ki takvim yılından itibaren geçerli oluyor.
 
Ynt: Farklı verilen tehlike derecesi

merhaba,

sizin yaşadağınızı ben 2 şubemde de yaşadım. ikisi içinde dilekçe ile itiraz ettim ve şubelere yoklama memurları gelerek faaliyet konumuzu tespit tutanağı ile sabitleyip bize ilettiler.

Ancak ssk bu konuda çok yavaş hareket etmekte ve bir kaç ay sonra o tutanaklar ile tekrar başvurduk ondan sonra bize evet haklısınız sizden fazla prim alıyoruz diyip, tehl. derecemizi ve oranımızı revize ettiler. ancak bu revize onların bize gönderdirdiği bir yazı ile...... .tarihten itibaren geçerlidir (ileri aylara) diye belirttiler bizde o tarihi itb. ile e-bild. ona göre verdik. önceki aylarda fazla ödenen oranlarımız içinde iade talebinde bulunduk bekliyoruz şuanda. bilgilerinize sunarım. saygılarımla.
 
Üst