Fason Dikim İşinde Kdv Tevkifatı

Bu ay bir müşteri fasan dikim atölyesi açtı. Kumaş ilgili firma tarafından veriliyor müşterim sadece dikim yapım gönderiyor. Dikim haricinde bir işlem yapılmıyor. Bu durumda kdv tevkifatı yapacakmıyız. Yapacaksak takip eden ay vergi dairesine tevkifat yapılanların listesini verecekmiyiz et de olduğu gibi. Ayrıca 600 ytl fatura sınırı uygulaması(600 altında tevkifat yapmama) bundada geçerlimi. Teşekkürler.

Ynt: Fason dikim işinde kdv tevkifatı

%8 üzerinden 1/2 tevkifat yapacaksınız.
Sadece yapmış olduğunuz hizmete ait tutarı faturalandıracaksınız.
Vergi dairesine herhangi bir liste vermeyeceksiniz (KDV İADE HARİÇ)
Her hangi bir sınır yok.10 lirada olsa tevkifatlı ft.keseceksiniz.

Ynt: Fason Dikim İşinde Kdv Tevkifatı

http://www.alomaliye.com/kdv_91.htm

7- Tevkifat Uygulamasında Sınır

Bu tebliğ kapsamına giren her bir işlemin bedeli Vergi Usul Kanunu?na göre o yıl için geçerli fatura düzenleme sınırını aşmadığı takdirde hesaplanan katma değer vergisi tevkifata tabi tutulmayacaktır. Fatura düzenleme sınırı 2004 yılı için katma değer vergisi dahil 440 milyon lira olduğundan, bu yılın sonuna kadar katma değer vergisi ile birlikte 440 milyon lirayı geçmeyen işlemler için tevkifat uygulanması söz konusu değildir. Ancak, tespit edilen tutarı aşan işlemlere ait katma değer vergisinin tevkifat zorunluluğundan kaçınmak amacıyla bedel parçalara ayrılmayacak, aynı işleme ait bedellerin toplamı üzerinden tevkifat yapılacaktır.

tkank, 91 nolu tebliğde fason tekstilden işinden bahseden bir yer var mı?

tevkifat ta fatura sınırı genel bı kural olarak kabul edılıyor.
sadece 91 nolu tebliği değil onun dısında da yapılan butun tevkıfatlı ıslemlerde fatura duzenlemenın altında kalan butun işlemlerde tevkıfata gerek yok.

Tebliği bir daha okumanızda fayda var.

Fason tekstil işinde sayın nane ve zindan ın dediği gibi alt sınır yoktur. Aynı konu bir mükellefimizde gündeme geldi vergi danışma merkezine sordum altı sınırın altında kalırsa tevkifata gerek yok dendi ancak kafama yatmadı ve telefon ile deftardarlığın ilgili biriminde telefon ile alt sınırın olmadığına dair (fason tekstilde ) teyit aldım. Ki mevzuatta da böyle bir alt sınır olmadığını gördüm.

İyi çalışmalar.

bende az önce defterdarlığı aradım bana da gerek yok dendı.
en iyisi çelişkili cevaplar karsınında tebliği bire bir uygulayıp tevkifat yapmak olacak.