fonradar

Fason Tekstil Kdv Tevkifat

Üyelik
10 Haz 2008
Mesajlar
27
Konum
bursa
Arkadaşlar sürekli fason tekstil işi yaptığımız bir-tek firmaya 3 adet fatura kestik, bunlardan biri 1500 diğer ikisi 700 liralık ve 10ar gün ara ile kesildi faturalar. Son çıkan tebliğte 1000 lira altında tevkifat yapılmayacağı bildirildi. Bu durumda bu bizim iki tane 700 liralık(limiti aşmayan) faturalarda tevkifat uygulamamız gerekir mi gerekmez mi? Yani bu 1000liralık limit fatura bazlımı,günlük mü,haftalık mı, aylık bazlı mı?

Ayrıca: Tevkift uygulanması gerektiği halde uygulanmamasını bir yaptırımı var mı?
 
1000 TL fatura bazlı. Ancak bir bütün olan işi parça parça 1000 TL altı ft kesmeye kalkarsanızda tevkifat yapmak zorundasınız. Örn; iş yaptıran size ipliğin tamamını bir kerede teslim etti ve bu işin toplam bedeli 1500 TL ise siz parti parti kumaş teslimi yaparak 1000 TL altı ft kesmeye kalksanızda tev. uygulamalısınız.
 
fason da ana hammaddelerin işi yaptıran tarafından gönderilmesi gerekiyor diyor sirküde, ancak fasoncu bir firmam var ipliği dışardan alıyor. bence tevkifatlı olmaması gerektiğini düşünüyorum.
 
Kumaş iş yaptıran tarafından veriliyor ve ceket vs gibi giyim eşyası imal ediliyorsa tevkifat vardır. Kumaşın yanında harcanan iplik düğme fermuar gibi yan malzemelerin satın alınarak kullanılması tevkifat durumunu değiştirmez.
 

Benzer konular

Üst