fonradar

Fason tekstilde kdv tevkifatı kalktı mı?

Üyelik
5 Ocak 2011
Mesajlar
28
Konum
mersin
arkadaşlar fason tekstil işlerinde tevkifatı kaldırıldı mı.
firmadan aldığı kumaşları dikip firmaya teslim ediyor.
1-bu durumda aldığı dikim bedeli için tevkifat uygulayacak mı?
2-tevkifat uygulaması % 8 üzeriden 2/3 olarak mı?
3-tevkifat sız fatura düzenlerken fatura % 8 mi - % 18 mi olarak uygulanacak(bura da hizmet te söz konusu)
 
Ynt: Fason tekstilde kdv tevkifatı kalktı mı?

Fason olarak yaptırıln tekstil ve konfeksiyon işlerinde 2/3 kdv tevkifatı kaldırılmış, daha sonra 107 nolu kdv genel tebliği ile 1/2 oranında tekrar ihdas edilmiştir.

A. TEVKİFAT UYGULAMASI

1. Fason Olarak Yaptırılan Tekstil ve Konfeksiyon İşlerinde Tevkifat Uygulaması

105 Seri No.lu KDV Genel Tebliğinin (A/l) bölümü bu Tebliğin yayımını izleyen günden itibaren geçerli olmak üzere yürürlükten kaldırılmıştır.

Buna göre; 51, 53 ve 58 Seri No.lu KDV Genel Tebliğlerinde kapsamı ile uygulamasına ilişkin usul ve esasları belirlenen fason tekstil ve konfeksiyon işlerinde (1/2) oranında KDV tevkifatı uygulanacaktır. Tevkifat uygulaması, bu Tebliğin yayımını izleyen günden itibaren düzenlenecek faturalara konu işlemler için geçerli olacaktır.

Fason olarak yaptırılan tekstil ve konfeksiyon işlerinde tevkifat uygulamasından doğan KDV alacakları, münhasıran vergi inceleme raporu ile iade edilecektir. İade talebi, vergi incele raporunun vergi dairesine intikal ettiği tarih itibariyle geçerlilik kazanacaktır.

Aynı işlem dolayısıyla, tevkifat ve indirimli oran uygulamaları nedeniyle KDV iade alacağı doğmuşsa, öncelikle tevkifattan doğan KDV alacağı (mükellefin isteğine bağlı olarak nakden ve/veya mahsuben) iade edilecektir. KDV alacağının indirimli oran uygulamasından doğan kısmı; inceleme raporu yılı içinde vergi dairesine intikal ederse mahsuben, yıl geçtikten sonra intikal ederse nakden ve/veya mahsuben iade edilecektir.

Bu kapsamda yapılacak iadelerde, fason olarak yaptırılan tekstil ve konfeksiyon işlerinde tevkifat uygulamasını düzenleyen daha önceki genel tebliğlerde yer verilen ve bu Tebliğe aykırı olmayan açıklamalar geçerli olacaktır.

Mükellefin aynı dönemde başka iade hakkı doğuran işlemlerinin bulunması halinde bu işlemlere ait iade talebinin, söz konusu işlem veya işlemlerle ilgili usul ve esaslar çerçevesinde sonuçlandırılacağı tabiidir.
 
Ynt: Fason tekstilde kdv tevkifatı kalktı mı?

Fason da kdv tevkifatinin kaldirilmasi imkansiz
 
Ynt: Fason tekstilde kdv tevkifatı kalktı mı?

teşekkürler arkadaşlar. bilgi ve emeğinize
 

Benzer konular

Üst