uyumsoft

Fatura Koçanı

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan nahic
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
logo isbasi
Merhaba,

Internet üzerinden çalışan bir sistemimiz var ve otomatik fatura üretebiliyoruz burada. Burada ürettiğimiz faturayı normal boş beyaz bir A4 kağıda bastırdığımızda bildiğimiz gerçek bir faturayı elde edebiliyoruz.

Merak ettiklerim şunlar bu konuda:

Müşteri sipariş verip, faturası otomatik üretildikten sonra yazdırıp müşteriye göndersek gerçek fatura yerine geçer mi? İlla bir koçan fatura bastırıp notere onaylatmamız mı gerekli?

Ynt: Fatura Koçanı

faturaların maliye bakanlığı onaylı veya noter onaylı olması gerekmekte...

Hazırladığınız A4 fatura formatında maliye bakanlığı logosunuda eklediniz mi. Olmaz ya noter yada matbaadan olmalı

Evet maliye bakanlığı logosuda var. Seri ve sıra numarasınıda ona göre verebiliyoruz. Birebir normal faturanın aynısı...

seri ve sıra numarasını matbaa maliye bakanlığından alır siz kendinize göre veremezsiniz.
yada notere onaylatmalısınız koçan şeklinde nuramayı kendiniz verebilirsiniz o takdirde .ama önceliklerle sıra numarası uyumlu olmalı.

Teknik olarak verebiliyorum demek istemiştim. Maliye bakanlığından seri ve sıra numarası almak yeterlidir o zaman işimi görmek için heralde?

Bahsettiğiniz konu e-Fatura kavramı dışında bir olay olarak değerlendirildiğinde uygulanabirliği mümkün olmayacak bir durumdur.
Fatura koçanı, eğer Noterce onaylatılmadıkça hiç bir hüküm içermemektedir.

361 nolu VUK tebliğini incelemenizi öneririm.

e-Fatura değil zaten. Normal fatura olacak. Koçan da basılan fatura ile buradan print ettiğimiz faturanın hiçbir farkı yok...

Çok büyük fark var.

e-fatura değil onu bende biliyorum, ama e-faturanında nasıl uygulandığını, bu şekilde yaptığınız bir uygulamamanın doğru olmadığını, o uygulamadan farklı bir olay olarak değerlendirildiğinde; bunun bu şekilde mümkün olamayacağını anlatmaya çalışıyorum.

Tekrar altını çiziyorum.
Fatura koçanı, eğer Noterce onaylatılmadıkça hiç bir hüküm içermemektedir.

Güzel arkadaşım maliye bakanlığı anlaşman varmı sana fatura basman için yetki verdimi

Şuan farklı bir seri (B serisi) faturayı normal basıyorum. Dediğim teori pratikte mümkün olursa bu iş için ayrı bir seriyi (C Serisi) gerekli prosedürleri hallettikten sonra bu iş için kullanacağım.

sn.nahic literatüre yeni bir şey kattığınız için tebrikler. Yani naylon faturayı kimse bu kadar güzel anlatamazdı.

bulent249 ' Alıntı:
sn.nahic literatüre yeni bir şey kattığınız için tebrikler. Yani naylon faturayı kimse bu kadar güzel anlatamazdı.

+1.
Dahası Matbaada basılan evraklar iadereye matbaa tarafından bildirilir, Unutmadan Geçici vergi beyannamelerinin ekinde verilen fatura bilgileri bölümünde de, maliye mükelleften hangi bilgileri istiyor birde bunu düşünün. O zaman ne yapmak gerek ??!!!

nahic ' Alıntı:
Şuan farklı bir seri (B serisi) faturayı normal basıyorum. Dediğim teori pratikte mümkün olursa bu iş için ayrı bir seriyi (C Serisi) gerekli prosedürleri hallettikten sonra bu iş için kullanacağım.

C serisine geçmene gerek yok. B serisinden devam et. Bak bide şöyle bir yöntem var. Bir adet faturayı asıl ve suretlerini farklı kişilere kesebilirsin böylece B serini uzun ömürlü kullanabilirsinde

Şaka mı bu ya

Bu iş için ayrı bir şirket kuracaktım. Sistem ve sıra-seri aynı gitsin diye çünkü arada web sitesi üzerinden yürümeyen işlerin de faturasını kesmem gerekiyor . Muhasebecim farklı bir seriyi maliyeye onaylatarak kullanabileceğimi söyledi.

Bu kadar tepkinize de anlam verebilmiş değilim. Biliyor olsam size sormam zaten. Naylon faturaya kadar getirdiniz işi. Soruyoruz kardeşim burda yapmak istediğimiz şeyi anlatıyoruz yasal yolunu öğrenmeye çalışıyoruz.

yasal yolu dediğimiz şekilde olacak,
bunun haricinde başka türlü bir yasal yol bulunmuyor.