Fatura koçanını kaybettim ne yapmalıyım?

Üyelik
17 Şub 2011
Mesajlar
73
Konum
KÜTAHYA
Merhaba 11.11.2011 de 7 adetini kullanmış olduğum bir mükellefe ait fatura koçanının kaybolduğunu farkettim tüm aramalarıma rağmen bulamadım ne yapmam gerek sadece vergi dairesine bildirmem yeterli olurmu yoksa mahkemeden zayi belgesi mi istenecek o da red ediyormuş ne demek istendiğini anlamadım bir de inceleme yaparlar mı acaba bilgi verirseniz çok sevinirim
iyi çalışmalar.
 
Ynt: Fatura koçanını kaybettim ne yapmalıyım?

Allah yardımcınız olsun. en iyisi hiç ses çıkartmayın zaman aşımını bekleyin. zaten mükellef bunu duysa hiçde hoş bir izlenim olmaz. en iyisi varmış gibi yaşamaya devam edin. zaten yanlışlıkla başka müşteriye verdiyseniz o sizi bulur geri döner.
 
Ynt: Fatura koçanını kaybettim ne yapmalıyım?

Gazeteye İlan verin vergi dairesine dilekçe ile başvurursanız.Kod uygulamasında koda alıyorlardı şimdi ne yapıyorlar bilmiyorum.Yinede fişliyorlardır.

Onun için Sadece gazeteye ilan verin kestiğiniz faturların suretleri yoksa firmalardan isteyip fotokopilerini koyun dosyaya.
 
Ynt: Fatura koçanını kaybettim ne yapmalıyım?

kullanılan nüshalar için ticaret mahkemesinden 15 gün içinde gaiplik belgesi alın. bunu da vergi dairesine bildirin. kullanılmayan nüshalar için yapmanız gereken işlemler;
ticaret mahkemesi bu durumda gaiplik belgesi vermez. ama ticaret yasasında açıkça belirtildiği gibi tacir basiretli işadamı gibi davranmak zorundadır. bunun için izlenilecek yol kolluk kuvvetlerine haber verip tutanak düzenlenmeli ve de bununla ilgili olarak 3. şahısların zarar görmemesi için gazete ilanı verin. müşterilerinize mail yada faks yoluyla bilgi verin. tabi bu işlemleri vergi dairesine de bildirin.
 

Benzer konular

Üst