Fatura Yazdırma Yöntemi ?

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan tuba07
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

tuba07

Katkı Sunan Üye
Merhabalar bi konuda bilginizi almak istiyorum.
Faturaları halen elimizde yazıyoruz. Ancak Yazıcı sistemine geçmek istiyoruz partorum normal yazıcı sanırım a4 kastediyor üç nüsha basıp çıkıyormuş dedi hp yazıcı örneğini verdi biz irsaliye sevk irsaliyesi ft kullanıcaz böyle çalışması olanlar nasıl yapıyorlar bi dönüş yaparsanız çok memnun olurum.
iyi çalışmalar....

Merhaba;

Faturaları elle yazmak artık çok eskilerde kaldı. Sürekli form şeklinde bastıracağınız maliye logoları nokta vuruşlu yazıcı ile programdan yazdırabilrisniz. Laser yazıcı ile fatura basılmaz.

Lazer yazıcı ile fatura basılmaz derken? anlayamadım A4 şeklinde basılıyor ancak tek seferde değil üçü dördü arka arkaya çıkıyormuş araştırdım ancak işin içinden çıkamadım.Eskilerde kaldı ancak hala elimizde yazıyoruz irsaliye ft sıkıntı oluyor bi yerden sonra bende patronuma şu olmalı diyemiyorum çünkü yarım yamalak biliyorum.
Yazıcı markası söyleyebilirmisiniz mümkün mü acaba?
lazer yazıcı ile hiç ft basan yok mu ?
cevaplarınız için çok teşekkür ederim...

yazıyı okudum bir çok yer a4 kağıdına bastırabiliyor en sorunsuzu nokta vuruşlu şeklimidir?
herhangi bir sorunla karşılaşmamak için

Yanlış anlaşılma olmasın. Ben sürekli form ile bastırmak gerekir dedim. Yukarda verilen link de alınan özelgeler de beni destekliyor. Siz buna rağmen ben lazer yazıcı kullanıcam diye israr ederseniz. Öyle bir sistem kurmalı ve ÖZELGE almalısınız.

Yok öyle bir ısrarım yok özelge almadan olmuyorsa nokta vuruşlu yazıcı alınır yani bunu patronlarıma anlatmalıyım diye düşünüyorum hem tek seferde üç dört nüsha bastırabilcez bu daha mantıklı patronlara anlatmak dert maddi düşünüyorlar ya....
cevabınız için teşekkür ederim

Evet nokta vuruşlular biraz daha pahalıdır. Ancak geniş olanlara gerek yok. A4 sığacak genişlikte olanlar var. Epson ve Oki markaları tavsiye edilir.Diğerlerine itibar etmeyin.

Maliyenin püskütmeli/lazer cinsi yazıcılar ile ft yazdırması konusunda hem olumlu hemde olumsuz özelgeleri vardır. VUK göre alt ve üst nüsha bilgileri aynı olmak zorunluluğu dışında bir zorunluluğu olmadığı için püskütmeli/lazer cinsi yazıcıların da kullanılabileceği düşüncesindeyim.

teşekkür ederim ben nokta vuruşlu yazıcı almamız gerektiğini ileteyim gerisi patronlara kalmış...

Maliyenin püskütmeli/lazer cinsi yazıcılar ile ft yazdırması konusunda hem olumlu hemde olumsuz özelgeleri vardır. VUK göre alt ve üst nüsha bilgileri aynı olmak zorunluluğu dışında bir zorunluluğu olmadığı için püskütmeli/lazer cinsi yazıcıların da kullanılabileceği düşüncesindeyim.

teşekkür ederim lazer ve püskürtmeli yazıcıların kullanımı konusunda ne düşünüyorsunuz peki ?

Pratiklik konusunda Sn. Nizam Bey'e katılıyorum. Bir fatura 3 defa yazdırılacak,bunun irsaliyesi var, ayda 500 fatura kesen bir firma 1500 kez yazdırma yapmış olur. Ancak mükteza alınması gerektiğini ben de düşünmüyorum. Ben müktezamı onaylayan müdürlük başka, diğer müdürlük başka düşünüyor olabilir. Fakat konu geneli kapsaması gereken bir konudur. Ayrıca e-fatura sisteminde e-faturayı A4 kağıda basıyoruz.(zorunluluk olmasa bile) Artık fatura "üzerinde bulunulan bilgiler" itibariyle değerlendirilen ve yakın gelecekte şekil şartı olmayan bir belge halini almakta.

Altı başka üstü başka olmasın 2nci yazılışta değiştirme olmasın diye idare 1 defada kopyalı yazılmasını istiyor ama insanlara laser kolay ve ekonomik geliyor bir şekilde laseri kullanıyorlar.Nokta vuruşlu Okilerin şeritleri kısa çabuk bitiyor epsonlarda uzun ve daha kullanışlıdır.Epsonda 680 cp hızı olan birmodelde var FX-980 bence idael makina fiatı 1200 tl kadar.Sahibinden com. da 2 nci elleri var 200-500 tl arası satılıyor.Matmacınız yazıcınıza uygun dizayn ve ayar ölçülerini verecek matbaacınıza yazıcı modeli ve markasını söyleyeceksiniz dizaynı ona göre yapacak.Panasonic tede hızı 500 cp olan 1150 dışında bir model var biraz irice bir kasa ama dar kolon yazıcı epson bence zarif duruyor.Hayırlı olsun.

::Mevzuat::
17.05.2011 vuk özelgesi seçildiğinde ilk çıkan özelge
gibi aradım bu özelgeyi okumamı söyledi farklı işlem olsaydı mükteza veya özelge istenir dedi özelge alınmış okuyun sorun çözülür dedi.
ilginiz için teşekkür ederim ben iki tercihi de patronuma söyliycem kendi bilir artık ben bu konuda da bilgilenmiş oldum iyi oldu :)