fonradar

Fatura

terapist13

Katkı Sunan Üye
Üyelik
26 Mar 2007
Mesajlar
505
Konum
izmir
a 4'de fatura bastırıp lazer yazıcıda kullanımı konusunda
bakanlığın ve vergi dairelerinin farklı görüşleri var.
en son bakanlığın fatura asılların ve kopyalarının lazer yazıcıda
tek tek yazdırılmasından dolayı istendiği şekilde değiştirilebileceği için
olumsuz görüşü vardı,
bu konda bir değişiklik varmı acaba.
 
Ynt: Fatura

Merhaba;
GİB daha önce idarenin görüşlerini yansıtan özelgelerin GİB sitesinde yayınlanacağını açıklamıştı. Bahsettiğimiz konuda GİB sitesinde böyle bir özelge var.Buda demek oluyorki idare A4 laser yazcılara karşı.İlgilenenler için 12/01/2009 tarih -B.07.1.GİB.0.03.29/2923-231-568 sayılı özelge.

Özelgede diyorki;

"Lazer yazıcı kullanımında bilgiler kağıt üzerine yakılarak kaydedildiğinden, yazıcıdan aynı anda iki nüsha döküm alınamamaktadır. Lazer yazıcıdan dökümler arka arkaya alınabilmekte olduğundan bu durum, sayfalarda yer alan bilgilerin kolayca değiştirilmesi imkanını sağlamaktadır.

Bu nedenle, yukarıda yer alan hususlar dikkate alındığında, bilgi işlem makinalarıyla düzenlenen faturaların lazer yazıcıyla yazılması imkan dahilinde olmayıp, nokta vuruşlu yazıcılardan alınan sürekli form halinde kullanılması ile mümkündür."

Öncelikle katılmadığımı belirtmek isterim.Şimdi amaç bilgilerin değiştirilmesi ise sürekli formda da çok rahatlıkla yapılabilir.Üstelik B formu gibi çapraz kontrolün yapıldığı ortamda faturanın alt nüshasının üst nüshasının değiştirilebilme ihtimalinden bahsetmek ne kadar sağlıklı bir düşünce yöntemidir.
Kaldıki laser yazıcılar zaman kazandırıyor çalışanlara.Defter yazdırmadaki hızı yadsınamaz.Fatura basılırken çok büyük kolaylık.İdare ticari hayatın gerekliliklerine ayak uydurmak zorunda bence.Üstüne üstlük VUK 231 faturanın mürekkeple,makine ile veya kopya kurşun kalemle doldurulması gerektiğini söylüyor.Önemli olan bir kere düzenlendikten sonra faturadaki yazıların daha sonra değiştirilmemesi silinmemesi yani kalıcı olmasıdır
Ama idare hala aksi yöndedir malesef.
 
Ynt: Fatura

böyle bir uygulama ve mantık olamaz
matbanın icadına karşı çıkmak gibi bir şey.
bir süre sonra yazıcı üreticileri
nokta yazıcı üretmezlerse
ne yapacağız.
lütfen nokta vuruşlu yazıcı üretin
biz fatura basamıyoruzmu diyeceğiz.
çağa ayak uydurmak yerine
çağı kendine uydurmak.
 

Benzer konular

Üst