Fatura

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan ELENOR
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
üstadım bu 600 hesap ziyaa oluşmazki zaten ?

birde şimdiye kadar mesala,sigorta poliçelerini hep 1-2-3-4 döneme ayırıyordum.buda yanlış ozaman...her aya gider tahakkuku yapmak gerek ozaman ..doğrumu anlıyorum ?

180-280 hesaplara tahakkukları ay ay mı yapmam gerek ? ben üç aylık yapıyorum ?

1-Ben de vergi ziyaı yok, ama özel usulsüzlük fiili var dedim zaten:)

2-Şimdi hesapların isimlerine bakalım, adı üstünde.

180 GELECEK AYLARA AİT GİDERLER
380 GELECEK AYLARA AİT GELİRLER

Dikkat edin "gelecek 3 aylara ait gelirler/giderler" değil

180 İşleyişi=Gelecek aylarda ilgili gider ve maliyet hesaplarına borç kaydedilecek peşin olarak ödenen giderler, bu hesabın borcuna kaydedilir. Gelecek aylarda bu hesaba alacak verilmek suretiyle ilgili gider hesabına aktarılır.

Bir köyde vatandaş tarafından imece usulü yapılan cami için beton satıyoruz. Faturalandırmayı nasıl yapmalıyım. Para ödeyen vatandaşlara mı yoksa cami adıa mı fatura düzenlemeliyim.

Sayın; koraykarakaya
Teşekkür ederim yardımınız için, sonlandırmak adına; alıcı olan tarafta o zaman Nisan ve Mayıs faturalarındaki Kdv 'leri Nisan beyanında indirim konusu yapıp, mayıs ayına ait faturayı önce 180/280 sonra ilgili ayda gider yazacak? iyi çalışmalar...

Sayın; koraykarakaya
Teşekkür ederim yardımınız için, sonlandırmak adına; alıcı olan tarafta o zaman Nisan ve Mayıs faturalarındaki Kdv 'leri Nisan beyanında indirim konusu yapıp, mayıs ayına ait faturayı önce 180/280 sonra ilgili ayda gider yazacak? iyi çalışmalar...

Sayın; koraykarakaya

Evet Sayın Elenor aynen böyle olacak.

Sayın Koray, cami önceden yapılmış, minaresini vatandaşlar yaptırıyormuş. Bende sorunuz üzerine şimdi öğrendim
.