fonradar

Faturanın sorgulanması ve sorulması

bayramalikubilay

Katkı Sunan Üye
Üyelik
30 Ocak 2009
Mesajlar
128
Sayın Üstadlarım...Bazı faturların teyidi için mükelleflerime mal satanlara aşağıdaki gibi yazı gönderip kendimce bazı arştırmalar yapmaya çalışıyorum. caba ne kadar doğrudur da bilemiyorum. Bu bilgileri aldıktan sonra da mükellefim bir sıkıntı yaşar mı...






EKLER
1-) 2010 ağustos döneminde tarafımıza kesilen faturaların listesi(EK-A) Mali müşavirce imzalanacak
2-) 2010 ağustos döneminde muavin defter kaydı EK-B)
 
Ynt: Faturanın sorgulanması ve sorulması

cevap verme zorunlulukları yok yasal olarak ancak ymm karşıt inceleme düzenleyebilir.

cevap aldıklarınız için mutabakat yapmış olursunuz.
 
Ynt: Faturanın sorgulanması ve sorulması

Bizim sorumluluğumuz yasada belirlenmiştir. Buna göre Belgelerin defter kayıtlarına ve bu kayıtlar sonucu oluşturulan beyan ve bildirimlere uygunluğundan ibarettir. Fatura içeriği tamamen Tebliğ ile Maliye idaresinin kanuna uygun olmayan sorumluluklar getirmesinden ibarettir.
Mük.227
Yukarıdaki fıkra hükümlerine göre beyannameyi imzalayan veya tasdik raporunu düzenleyen meslek mensupları, imzaladıkları beyannamelerde veya düzenledikleri tasdik raporlarında yer alan bilgilerin defter kayıtlarına ve bu kayıtların dayanağını teşkil eden belgelere uygun olmamasından dolayı ortaya çıkan vergi zıyaına bağlı olarak salınacak vergi, ceza, gecikme faizlerinden mükellefle birlikte müştereken ve müteselsilen sorumlu tutulurlar.

Kısaca bir izah gerektirecek hususu araştırmak görevimiz dışında olmakla birlikte, araştırılacaksa da beyannameleri imzalanan mükelleflerin kendilerinden yazılı izahat istenmelidir.
 
Üst