Fazla Çalıştırıyorum

Üyelik
29 Mar 2014
Mesajlar
1
Konum
istanbul
kolay gelsin arkadaşlar a101 kasiyer olarak girdim tecrübe yapmak ııcn daha 18 yasındaym sistem bilgiyarlarında günlük 7.5 saat gösteriliyoruz ama 10 11 saate yakın çalışıyoruz ayrıca haftaiçi full kaldığımız oluyor sabah 8 aksam 10.10 bazen 2 3 kere full kaldığımız bıle oluyor ama yine 7.5 saat gösteriliyoruz mesai saatlerımız ödenmiyor çalıstıgmız saatlerden fazla çalışıyoruz ve napıcagmı bılmıyorum bunn farkına 7.ayımda vardır şikayetçi oldum şimdide geç gelerek işe bunu ayarlayacaklarını denklestırmek mıcın gecen gun bıze bır belge ımzalatmaya kalktılar fakat ben imzalamak istemedim sonuçta 7 ay hakkım yendı hepsını gecelım ımzalattıkları belgeden sonra bızı full bıraktılar yanı uygulanmadı işe baslayacagmız zamanda 7.5 saatten fazla calısmıcaksınız dıye kandırıldım su anda 8. ayım ve işten çıkarmayıp bızı bu şekilde oyalıyolar hakkımı almak ıcın bende bu yollarla arasıtıryorum yardımcı olursanız cok memnun kalırım kolay gelsin.
 
Haftalık çalışma saati standart 45 saattir. Bunun fazlası üzerine eklenmiş mesai ücretini hakettirir. Bu 45 saate ara dinlenme süreleri dahil değildir. Yani öğle arası, ikindi arası vs süreler dahil olmadan hesaplanır. Bunun üzerindeki çalıştığın her saatlik ücret için %50 fazlasını talep etmen gerekiyor.

Ben senin yerinde olsam fazla çalıştığımı ispatlar belgelerden 3-4 tane kendime fotokopi çekerdim, bu birincisi. Oradaki yakın arkadaşlarımla mahkemelik olunması durumunda şahit olmaları garantisini alırdım. Yani hem belge olarak hem şahit olarak mahkeme altyapımı hazırlardım. Bölge Çalışma Müdürlüğü'ne şikayet etmen halinde geriye dönük tüm haklarını faizleriyle birlikte çok rahat alabilirsin. Ayrıca tazminat da talep edebilirsin. Ayrıca çalıştığın firmaya çok büyük cezalar gelir.

Hakkını araman büyük bir erdem. Çoğu arkadaşımız bu tarz firmalarda sessizce eziliyorlar.
 
Son düzenleme:
Merhaba iş yeri biz225 sat calışacaksınız diyo yasal mı bu 225 sat neyin nesi özel güvenlik gorevlisiyım mesai alıyoduk şimdi alamıyoz özel güvenlik şirketleri oyle calıştırıyo diye mudure hanım şirketlere sormuş oyle calıştırıyolar 12sat calışıyoz ayda toplam 216sat yapıyo
 
günlük çalışma saati 7,5 tur haftalık da 45 saattir yani kısaca 7,5x6=45 saat eder hafta tatili verilmek zorundadır en az 24 saat dinlenme.Haftalık 45 saati aşan çalışmalar ise fazla mesaiye girer mesai alınması gerekmektedir.Ama şöyle bir durum var iş kanunu der ki yılda en fazla 270 saat fazla çalıştırabilirsin yani 270/12=22,50 saat yapar aylık.7,5saatx26 gün= 195 saat yapar buna birde 22,50 saat eklenirse 217,50 saat yapar ki sözleşmenizde aylık maaş elemanıysanız saat ücreti ya da yevmiye karşılığı çalışmıyorsanız maalesef aylık maaşınızı hak etmeniz için 217,50 saat çalışmanız gerekmektedir.
 
Üst