Fazla Mesai Hesaplanması

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan gencay07
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

gencay07

Katkı Sunan Üye
üstadlar merhaba bir sorum olacaktı.

fazla mesai ücreti hesaplanırken normal çalışma ücreti brüt tutardan hesaplanır diyor, peki bu ücreti hesaplarken işçiye ödenen yıpranma tazminatı, iş güçlüğü tazminatı gibi ödemelerde normal çalışma ücretine dahil ediliyormu?
şimdiden teşekkürler herkese kolay gelsin,

Fazla çalışma ücreti hesaplanırken diye başlayıp, normal çalışma ücretine ekleniyor mu diye sormuşsunuz. ?

İşçiye yapılan her türlü ödeme brüt ücret üzerinden hesaplanıp, neti ödenir, bahsedilen brüt , giydirilmiş brüt ücret değildir, sgk primleri vs dir.

hayır anlatamadım ben adamın fazla mesai ücretini hesaplayacam. örnekle anlatayım, adamın normal brüt ücreti 1250 tl işverenin bu personele uyguladığı iş güçlüğü tazminatı var brüt 400 tl şimdi bu verilere göre benim mesaide baz alacağım brüt ücret 1250 tl mi 1650 tl mi?

Mesai işçinin saat başına aldığı tutar üzerinden hesaplanır.Bahsettiğiniz 400 liralık tutar işçinin saat başı ücretine dahil olmayan ve bir kerede ödenen bir tazminattır.O yüzden hesaba katılamaz.Yani brüt 1.250,00 TL üzerinden hesaplayacaksınız.

işçimiz aylık 1000 tl net ücret alıyor netden hesaplıyorum ücretini mesai yaptı 10 saat nasıl hesaplanacak brütü bulunup mu hesaplanacak

Brüt maaşı bul 225' böl 1,5 katı 1 saatlik brüt mesai karşılığıdır onuda 10 ile çarp bulunan brüt tutardan yasal kesintileri yap öde.

ÖRN : brüt ücreti 1500 TL olsun . 1500/225=6,67 6,67 x 1,5 = 10 Tl 1 saat fazla çalışma karşılığı x 10 çalıştığı saat

Saygılarımla