Fazla Ödenen İsteğe Bağlı Sigorta

MELEK

Katkı Sunan Üye
Üyelik
30 May 2005
Mesajlar
200
isteğe bağlı sigorta 2 yıl fazla yatırılmış, bunun parasını sigorta kurumundan nasıl alabiliriz geriye öderken bize nekadarlık kısmını öderler
 
Fazla ödenen primler

Merhaba,

506 sayılı Kanunun ilgili maddesi aşağıdadır.
-- --- -- -- --
Yersiz olarak alınan primlerin geri verilmesi:
Madde 84-

Yanlış ve yersiz olarak alınmış olduğu anlaşılan primler, alındıkları tarihlerden on yıl geçmemiş ise, hisseleri oranında işverenlere ve sigortalılara geri verilir.

İşverenlere geri verilecek primler için Kurumca kanuni faiz de ödenir. Bu faiz, primin Kuruma yatırıldığı tarihi takib eden aybaşından iadenin yapıldığı ayın başına kadar geçen süre için hesaplanır.

Primleri geri verilenlere, primleri iptal edilen çalışmaları dolayısıyla, Kurumca iş kazalariyle meslek hastalıkları sigortasından yapılmakta olan yardım ve ödemeler durdurulur. Hastalık, Analık, Malullük, Yaşlılık ve Ölüm Sigortalarından yapılmakta olan yardımlar ile verilmekte olan ödenek ve aylıklar ise, ilgililer bu sebeple gerekli yardım tahsis ve ödeme şartlarını yitirmiş olurlarsa durdurulur. Şu kadar ki, daha önce sağlanan yardımlara ait giderler ilgililerden geri alınmaz.
 
normal sigortalılık değil isteğe bağlı sigortalılıkta fazla ödenen primleri sormuştum yinede cevabınız için teşekkürler.
 
!!!

Sn. Melek

Primlerin iadesi Kemal arkadaşımızın belirttiği gibi Kanunun 84.maddesi esaslarına göre yapılmaktadır. Mükerrerlik, sehven ödeme veya toptan ödeme dışında Emeklilik şartlarının 2 yıl önce yerine gelmiş olması primlerin iadesi için sebep gösterilemez.
 
Üst