Fiili Olarak Üretmediğimiz Malın İhraç Kayıtlı Satışı

batlı

Katkı Sunan Üye
Üyelik
11 Kas 2008
Mesajlar
557
Konum
ANTALYA
arkadaşlar. normalde sanayi sicil belgesi olan bir firmayız. fakat üretimini yapmadığımız, yani yanlızca alım satımını yapmış olduğumuz bir malı ihraç kayıtlı satamıyacağımızı düşünüyorum. nedeni ise bu malın üretimini biz yapmadığımız için. sizle ne düşünürsünüz?
 
Ynt: Fiili Olarak Üretmediğimiz Malın İhraç Kayıtlı Satışı

Sanayi ve Ticaret Bakanlığının yaptığı tanım kapsamına giren imalatçılardan, ihraç edilen nihai ürünün imalat safhalarından bir bölümünü bizzat yapan, diğer imalat safhalarını ise ham ve yardımcı maddelerini sağlayacak işin riskini ve işletme organizasyonunu üstlenip, başka firmalara fason ücreti karşılığında yaptıran mükellefler de imalatçı sayılacaklardır.



Ancak, işin riskini ve işletme organizasyonunu üstlenmek ve ham ve yardımcı maddeleri sağlamakla beraber, sanayi sicil belgelerinde yer alan üretim konusu dışında başka malları fason olarak imal ettirenler, bu mallar dolayısıyla imalatçı sayılmayacaklardır.



İmalatçılar tarafından bu kapsamda yapılan teslimlerle ilgili olarak düzenlenen faturalarda, hesaplanan katma değer vergisi, mal bedelinden ayrı olarak gösterilecektir. Ancak faturaya "3065 Sayılı Katma Değer Vergisi Kanunu hükümlerine göre, ihraç edilmek şartıyla teslim edildiğinden, Katma Değer Vergisi tahsil edilmemiştir" ibaresi yazılacaktır.

*yani olmaz sadece üretimini yaptığınız mallar ihraç kayıtlı satılabilinir
 
Ynt: Fiili Olarak Üretmediğimiz Malın İhraç Kayıtlı Satışı

fiili olarak ürettiğiniz mallarda ihraç kayıtlı söz konusudur. piyasadan hazır alınan mallarda ihraç kayıtlı söz konusu olmaz.
 
Ynt: Fiili Olarak Üretmediğimiz Malın İhraç Kayıtlı Satışı

teşekkürler. değerli arkadaşlar..
 

Benzer konular

Üst