Finansal Muhasebe 35 Yevmiye Maddesi

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan zeyna78
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Ynt: Finansal Muhasebe 35 Yevmiye Maddesi

Arkadaşım açıksası bende burda aldığım duyumlara istinaden Halim hocanın not arayışına girdim.Ve bugün elime ulaştı..Ama kesin olarak bildiğim bişey varsa o da Yusuf Beyin artık komisyonda olmadığıdır.Halim hoca komisyondaysa sınavlarda sorduğu bi kaç tane belli konular varmış ama onlarda sürekli bizim çalıştığımız şeyler
reeskont soruları karşılık ayırma soruları ücret tahakkuku ve iz bedeli bu soruları sormadan sınav yapmıyormuş..O yüzden ben takıldım kaldım...:(

valla iz bedeli bi kez soruldu sürmen olsa bi daha sormaz,ama tekrar sorulursa bu yaptıgın kayıt gibi yaparız

hep yanlıs anlasılan bır mevzuu var..yusuf surmen istifa etmedi..türmob ondan memnun degildi gönderdi..ustelık benım bıldıgım sorunlar oldu..sımdı turmob bı beladan kurtulmusken yenısını sarmaz basına..bence eskı sıstem olacak sorular..ve bu bırıkme erıtılecek bu sınav..ıcımden bı ses bunları soyluyor..ama heycandan olecem

Evet haklısın bende sorulacağını düşünmüyorum..Ama sorulursada Halim hocanın olduğunu anlayacağım..:) Ve kayıdı böyle yapacağım..Zaten Reeskont hesaplamasını felan da farklı formüllerle yapmış kafam iyice karıştı..:(:(

honest ' Alıntı:
Arkadaşım açıksası bende burda aldığım duyumlara istinaden Halim hocanın not arayışına girdim.Ve bugün elime ulaştı..Ama kesin olarak bildiğim bişey varsa o da Yusuf Beyin artık komisyonda olmadığıdır.Halim hoca komisyondaysa sınavlarda sorduğu bi kaç tane belli konular varmış ama onlarda sürekli bizim çalıştığımız şeyler
reeskont soruları karşılık ayırma soruları ücret tahakkuku ve iz bedeli bu soruları sormadan sınav yapmıyormuş..O yüzden ben takıldım kaldım...:(

Dönemsonu işlemlerinde neler yaptırmış, yazabilir misiniz?

Teşekkürler,

consultant ' Alıntı:
hep yanlıs anlasılan bır mevzuu var..yusuf surmen istifa etmedi..türmob ondan memnun degildi gönderdi..ustelık benım bıldıgım sorunlar oldu..sımdı turmob bı beladan kurtulmusken yenısını sarmaz basına..bence eskı sıstem olacak sorular..ve bu bırıkme erıtılecek bu sınav..ıcımden bı ses bunları soyluyor..ama heycandan olecem

stres bende hat safada 4.hakkıımm:(

sleepingcat ' Alıntı:
honest ' Alıntı:

Dönemsonu işlemlerinde neler yaptırmış, yazabilir misiniz?

Teşekkürler,
Çok özellikli bir işlemi yok sadece karşılık ayırdığı zaman şöyle bi kayıt yapmış..

970 vergi açısından kabul edilmeyen giderler
971 vergi açısından kabul edilmeyen giderler alacaklı hesap

Bu şekilde bi kaydı var..

Soracağınız şeyi hesap adı vererek sorarsanız örnek yazabilirim.

öceki dönmlerde ayrılan karşılıklar için 644/671 veya 689/681 hangi hesapları kullanmış

al işte ya muhasebinin iyice cılkını çıkardılar yaw hangisine göre yapacaz nefret ettirdiler bu mesklekten hepsine lanet olsun

Halim Hoca Sınav Sorusu

Mert gıda Akbank Ulus şubesine 16.10.2008 tarihinde 150.000tl yatırarak %15 faizli ve 3 ay vadeli bir tasarruf mevduat hesabı açmıştır.Anlaşmaya göre faiz ödemesi vade sonunda yapılacaktır. İstenen;
a) 31.12.2008 tarihinde TMS dönemsellik esasına göre faiz gelirinin ilgili hesaplara alınmasına ilişkin kaydı yapınız.
b) Önceki dönemde Akbank tarafından tahakkuk etmiş olan faiz tutarının vadesi 14.01.2009 tarihinde dolmuş olup valör tarihi 15.01.2009 tarihinde vergi kesintileri düştükten sonra kalan faiz tutarı bankadaki işletme hesabına alacak olarak işlenmiş old.alınan ekstreden anlaşılmıştır.Bu işlemi 15.01.2009 tarihinde yasal defterlere TDHP çerçevesinde kaydediniz..

150.000 x15x3/1200=5.625/90*75gün =5.625
102. 150.000 (b)
100. 150.000 (a)
31.12.2008
181.. 4.687,50 (b)
642.. 4.687,50 (a)

15.01.2009
102.. 5.062,50 (b)
193.. 562,50 (b)
181.. 4.687,50 (a)
642.. 937,50 (a)

hakan_alt ' Alıntı:
150.000 x15x3/1200=5.625/90*75gün =5.625
102. 150.000 (b)
100. 150.000 (a)
31.12.2008
181.. 4.687,50 (b)
642.. 4.687,50 (a)

15.01.2009
102.. 5.062,50 (b)
193.. 562,50 (b)
181.. 4.687,50 (a)
642.. 937,50 (a)

evet arkadaşım kaydın doğru ama hocam vadeyi günlük hesaplamış yani 91 gün üzerinden o nedenden arada küçük bi fark var..:):)tebrikler..:):)

Halim hocaya ait bir bilgi daha paylaşayım sizlerle..:)

Ücret tahakkukunda işsizlik sigortası işçi payı ve işsizlik sigortası işveren payını 369 Diğer sosyal Güv.Kes. hesabında izlemiş..Bilginiz olsun..:)

valla bu 3.girişim temmuz/2010 da 6/7 yapmıştım kendimden çok emindim ama fianasal kaldı aralıktada çok emindim kaldım şimdi mart ve çin işkencesi görüyorum resmen ilk 7 ye girdiğimde bu kadar heyacan yapmamıştım bugün yola çıkacam malatyadan yarın sabahta sınav hayırlısı

honest ' Alıntı:

Ücret tahakkukunda işsizlik sigortası işçi payı ve işsizlik sigortası işveren payını 369 Diğer sosyal Güv.Kes. hesabında izlemiş..Bilginiz olsun..:)
369 hesabında icra kesintileri cezalar takip edilir ne alaka 361 hesap adı üzerinde sosyal güvenlik kesintileri

kesinti tutarlarını kendisi vermişmi yoksa bizimmi hesaplamamızı istiyor

hakan_alt ' Alıntı:
honest ' Alıntı:

369 hesabında icra kesintileri cezalar takip edilir ne alaka 361 hesap adı üzerinde sosyal güvenlik kesintileri
Arkadaşım öncelikle sana hayırlı yolculuklar diliyorum..369 hesaba gelince inanki bende çok şaşrıdım sadece paylaşmak istedim..Benimde tek ders finansal kaldı 3 defa girdim olmadı bu 4.girişim inşallah emeklerimiz boşa çıkmaz ve hayırlısıyla bu dersi veririz..