Finansal Muhasebe

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan nevermind
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
N

nevermind

Ziyaretçi
of allahım çok zordu yine hatta marttan daha zordu... ağlamamk için kendimi zor tutuyorum :( nolcak böyle yaaa??

Ynt: Finansal Muhasebe

geçmmişolsun tüm arkadaşlara.muhasebe yine dökecekler galiba.maliyetten ne soruldu,malüm martta kolaydı.

ağlıcam ya....:(:(gece gündüz ders çalış git sınava dünyanın en kazık muhasebe sorularını sor yaa :(

maliyet soruları da çok zormuş aldığım bilgiye göre hocalar bile çözememişler :(

kesinlikle zor bir sınavdı....adam gıtmış akredtif sormuş allhım ya.....deli mı bu adam....

valla ben ağladım arkadaşlar nasıl geçicez napıcaz off Allah'ım...

Arkadaşlar , finansal muhasebesi sınavına girenlerin büyük çoğunluğunun sınavı kötü geçmiş. sınav esnasında sorular üzerinde o kadar çok düşündümki zamanı yetiremedim. gerçi zaman yetse dahi yapamazdım bi çok yevmiye kaydını. benim 3. girişimdi kaldı geriye 2 hakkım :(( Allah hepimizin yardımcısı olsun.. ilkokul mezunlarına bile mali müşavirlik belgesi veriliyorken neden bizlere bu denli eziyeti yaşatıyorlar. zaten yıllarca bu yolda fedakarlık yapmadık mı hepimizde.. hem maddi hem manevi.. istediğimiz sadece müfredat çerçevesinde soru sorsunlar bize.. neden kasten yapıyormuşcasına müfredat dışına çıkarak soru hazırlıyorlar.. amaçları ne anlamıyorum. Finansal muhasebe dersinin komisyon hocası yusuf hoca aldığım duyuma göre tesmerden uyarı almış geçen dönem soruları zor olduğu için. gelin görünki hoca daha da beter sormuş.
Diyeceğim o ki hepimiz tepkimizi göstermeliyiz !! yoksa onca emeklerimiz heba olucak. çünkü bu sınav çalışarak kazanılacak bir sınav olmaktan çıkmış durumda!!

öncelikle herkese geçmiş olsun, marttan tecrübeli biri olarak bu sınavda sorular üzerinde hiç düşünmedim, yevmiye kayıtlarını yaptım geçtim, ve sınavın bitimine 5 dk kala sınavımı bitirdim çok şükür, hem de kapanış kayıtları, bilanço ve gelir tablosu dahil, 19.900 zarar buldum, sermayeyi 294.000 buldum, ve hoca cevap anahtarında kayıtları nasıl yapmışsa aynen öyle yaptım, altına açıklamalarını yazdım hatta tutarlardan sonra 1.000,- virgül ve tire işaretini bile koydum, yevmiye madde noları ve yevmiyelerin tarihleri dahil, artık geçemezsen hocaya tel açıp başka ne yapabilirim diye sorucam heralde :D

ha bi de nasıl yetişti derseniz, fasikülü parçalara ayırdım kebir bölümünü ortadan söktüm böylece ikide bir arka sayfaları karıştırmak zorunda kalmadım, ayrıca kapanış kaydı ve bilançoda verileri hızlıca soru kağıdına yazıp tek kalemde işledim, en sonda da sınav görevlileri ile birlikte fasikülün zımbalarını taktık, nasıl taktik ama ;D

sm³ ' Alıntı:
ha bi de nasıl yetişti derseniz, fasikülü parçalara ayırdım kebir bölümünü ortadan söktüm böylece ikide bir arka sayfaları karıştırmak zorunda kalmadım, ayrıca kapanış kaydı ve bilançoda verileri hızlıca soru kağıdına yazıp tek kalemde işledim, en sonda da sınav görevlileri ile birlikte fasikülün zımbalarını taktık, nasıl taktik ama ;D

;D ;D ;D

sm³ ' Alıntı:

bir dahaki sınavda bende uygulayacağım güzel bir taktikmiş :)

ben sözel sorulardan da puan bekliyorum, b şıkkına tekdüzen hesap planı dedim, c şıkkına yevmiye kaydıyla birlikte 1.000 tl aktarır dedim, a şıkkına da 700 lü gruptaki gider hesaplarının 600 lü gelir tablosu hesaplarına aktarılmasını sağlayan yardımcı hesaplardır dedim, var mı doğru cevapları bilen ?

Bu adamın bir kitabı varmıdır , adam japonyadan girdi akreditiftne çıktı abuk subuk ne kadar sorabileceği soru varsa sormuş hadi 1 zor 1 kolay dedik adam resmen sınavın içine etti. Arada sınavdan dönerken bir arkadaş bu soruyu hazırlayan adamın ailesi, yakın akrabası yokmu acaba dedi, hayırdır dedim arkadaş sınavdan çıkan ana avrat söverek çıkıyordu >:( >:( böyle sorumu sorulur diyordu.

Ortalama arttırılacak gözüyle bakılan ders şuan en zor ders oldu bu adamlar kendi egolarını tatmin etmek içinmi böyle yapıyor şimdi binlerce kişi sınavdan kaldımı soruyu hazırlayan vatandaş bak nasıl herkesi bıraktım diye kendini tatminmi ediyor. arada Maliyeti hiç saymıyorum soruyu soran nasıl kafa karıştırırım nasıl geçirmem mantığıyla 1 sayfa soru sormuş 1. soruyu anlayan 1 kişi göremedim ve soru 60 puan ben 2. soruyu biraz yaptım baktım o soruyu tam bile yapabilsem en fazla 40 alabileceğim ne halt etmeye uğraşıyorum deyip kağıdı bıraktım >:( >:( >:(

sm³ ' Alıntı:
ben sözel sorulardan da puan bekliyorum, b şıkkına tekdüzen hesap planı dedim, c şıkkına yevmiye kaydıyla birlikte 1.000 tl aktarır dedim, a şıkkına da 700 lü gruptaki gider hesaplarının 600 lü gelir tablosu hesaplarına aktarılmasını sağlayan yardımcı hesaplardır dedim, var mı doğru cevapları bilen ?

benim cevaplarımda aynen böyle.. inşallah doğrudur
sözel sorular kaç puanlıktı ki ?

a şıkkı 6 puan, b şıkkı 4 puan, c şıkkı 5 puan

yusuf sürmenin kitabı var ama içinde bişey yokmuş hiç örnek yokmuş sadece sözel bilgiler varmış, ben artık şöyle düşünmeye başladım, acaba tesmer hocalara bıraktıkları öğrenci oranında yüzdelik mi veriyo ??? kazan kazan yöntemi ama tek kaybeden biziz ne yazıkki >:(

zerrin82 ' Alıntı:
sm³ ' Alıntı:

benim cevaplarımda aynen böyle.. inşallah doğrudur
sözel sorular kaç puanlıktı ki ?

benim cevaplar da aynen böyle :)
inşallah kazanırız hayırlısıyla.

ne diyim yaa adamın soruları zor dedik 2 misli soru sormuş...bu sefer kdvye dikkat ettim ama kdvli doğru düzgün soru yoktu..insan alış satış yapardı yok yok ..iyi tatiller diliyorum beyfendiye ..bize de bu sıcak yaz gününü zehir ettiği için kendisine teşekkürlerimi iletiyorum...iyi tatiller yusuf hocam umarım mutlusundur :(

Mutlu olmazmı hocam şimdi giymiştir terliklerini uzatmıştır ayaklarını ohhh anadoludan binlerce zorlukla otellerde sürünen zaten ekonomik durum bu kadar berbatken cebindeki son parasınıda yollara konaklamaya verenlerin vebalini nasıl çekecek o adam.

Soru olurda böylemi olur be azcık insanda insaf olur, merhamet olur sınavda adam gibi 1 tane soru yok. Paşam açılışı gene yıl içinde yapmış, blançoyu karışık kuruşuk vermiş olmamış birde sempatik olsun diye sermayeye soru işareti koymuş. Yok japondan ithalat yapmış akreditif açmış , efendim yetmemiş çıkarılmış tahvil ve senet sormuş oda yetmemiş bankanın elektrik faturasını bile sormuş vallahi bu adamın ve o maliyette bilerek isteyerek stajerlerin kafasını karıştırarak soru soran vatandaşın yemin ediyorum yatacak yeri yok yani ben hala şuanda gecenin köründe bile ikisininde kulaklarını çınlatıyorum.

Birde aslında bu adamlardada sudaç yok, suç bu adamları komisyona koyan, stajerleri nasıl terse getiririz, diye düşünen şeref yoksunu kişilerin suçu, yahu maliyette soruyu anlayan 1 kişi bulamadım arkadaş yok ya yok sınavda 30 dk bitti 15 tane boş kağıt verildi birde en anlaşılmayan en zor soru 60 puan yani kalmak garanti ne diyeyim ula O soruları hazırlayanlarıda, onları oralara koyanlarıda Allah nasıl biliyorsa öyle yapsın inşallah Allahınızdan bulursunuz be vallahi gece gece sinirlerim iyice bozuldu.
Yahu bende artık bir sınavın çalışarakda olsa verilmeyeceği hissi doğdu bugün, birilerine nasılsa bu işi yapıyorlar diye internetten sınav yaparlar bizede sırf birkaç kişinin sadece EGOLARI tatmin olsun diye eziyet çektirirler.

Yusuf Sürmen inşallah tatmin olmuşsundur hatta ayaklarını uzatıp binlerce genci nasıl bıraktım diye kendinle gururda duyuyorsundur ne diyeyim gene İnşallah Allahından bulursun

sm³ ' Alıntı:
yusuf sürmenin kitabı var ama içinde bişey yokmuş hiç örnek yokmuş sadece sözel bilgiler varmış, ben artık şöyle düşünmeye başladım, acaba tesmer hocalara bıraktıkları öğrenci oranında yüzdelik mi veriyo ??? kazan kazan yöntemi ama tek kaybeden biziz ne yazıkki >:(

yusuf surmenının kitabını . ben bı okucam bulsam ama...
ya ayıptır bunlar nasıl sorular..
neyın pesındesınız ya..martta kastınız tamamda..bu nedır ya.
malıyette ve fınansalda bılenı ayırmak falan degıl dertlerıi..adam bırakmak..ah almak..
ıkısınıde basardınız..ozellıkle malıyet sınavından cıktıgımdan berı sovmedık kısı bırakmadım

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...