Finansal Muhasebe

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan nevermind
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Ynt: Finansal Muhasebe

Tamam tartışmıyorum. haklısın

Koskoca insan kaynakları dediğiniz insanlar, örgünler işi beceremeyincede piyasada tırım tırım deneyimli adam aramaya başlıyorlar >:( >:( >:(

Bana şu AÖF muhabbetini 10 yıl önce yapsanız örgüne eyvallah derdim çünkü örgün okuyanlar hakkıyla okulu kazanıp hakkıyla diploma alıyorlardı ancak şuan örgününde içine edildi. Benim zamanımda ÖYS vardı ve biz o zor sınavlara girer afedersiniz eşşek gibi ders çalışır bilmem kaç yüzbin kişiden sıralamaya girer okul kazanırdık

Şimdii nerde birader 5-10 soru yapıp taban puanı tutturdunmu, baba parasıyla yüzlerce özel üniversite okuyup gene baba parasıyla mezun olup ben örgün okudum diyen bir sürü insan var piyasada. Adamlar tabanı buldumu mühendislikten tutunda istediği fakülteyi okuyabiliyor ki işte burda AÖF olması gerçekten adaletsizliği ortadan kaldırıyor. Siz baba parasıyla okuyabiliyorsanız, bizde dışardan hem çalışır hemde okuruz diyebiliyoruz.

AÖF mezunlarına 2.sınıf gözüyle bakılıyorsa, taban puanla baba parasıyla mühendislik,işletme,iktisat, hatta tıp bile var diye biliyorum vb.örgün programlarını okuyanlar kaçıncı sınıf >:( >:(

BaZZaM ' Alıntı:
Elbette ki bu sınavlar için ek olarak çalışmak gerekiyor. Tabi ki Aöf'den mezun olanlarda konuları öğrenir. Ben öğrenemez demiyorum. Ama işin ehlinde konuyu öğrenmekle kitaptan öğrenmek bence aynı şey değil.

Ayrıca bu konuyu kişisel atışmaya döndürmeyelim lütfen. Sadece bir konuyu karşılıklı olarak tartışıyoruz.

ben kendi adıma bitiriyorum konuyu..
bu ülkede kim hangi işi ehlinden öğreniyor merak ediyorum doğrusu..
ayrıca aöf okuyanlar aynı anda çalıştıkları için teoriyle pratiği de eş zamanlı öğreniyorlar..
yani örgünler hala okurken aöf lüler 1-0 önde başlıyorlar iş hayatına..
ve şükürki Allah'a şu an SMMM olmak için çabalıyorum ve olacağım inşallah..

arkadaşlar sizler ileride meslek mensubu olacaksınız. Şimdiden böyle birbirinize saygınız olmazsa anlıyamıyorum sizin şu yorumlarınıza. Birlik olmanız gerekirken; örgün eğitim, açıköğretim muhabbetine girmişsiniz.

Bende açıköğretim mezunuyum ama smmm oldum. Örgün öğretimde okuyan arkadaşlarım partilerde gezmelerde tozarken ben ders çalışıyordum. Çünkü uzaktan öğretim sistemi ile okumaya gayret ediyordum. Aynı zamanda çalışıyordum. Ve iddia ediyorum açıköğretim sistemi ile gösterilen konular örgün öğretimde gösterilen konulardan daha da ağır.

Şimdi hiç bunların yeri ve zamanı burası değil.

Sizler birbirinize destek olacağınız yerde köstek oluyosunuz.

Bu tartışma hiç bir zaman bitmeyecek... Tartışılması ve karşılıklı bilgi alış verişi olsun diye bu forum yapılmış.
İyi ki de yapılmış...

Önemli olan tartışılan konuları empati ile karşılayabilme ve saygılı bir hitaptan geçiyor. Yoksa sen şöylesin, ben böyleyim gibi sözler kimseye bir fayda sağlamıyor. Kimileri aöflü, kimileri örgün eğitimli ama önemli olan bu değil. Önemli olan mesleği hangi kalitede, hangi düzeyde icra ettiğimizdir. Ayrıca da önemli olan karşılıklı paylaşımlarımız, bilgi alışverişimizdir...

Bende bu tartışmaya girmiş ve düşüncelerimi paylaşmışımdır fakat yapıcı paylaşımlara ihtiyaç var.. Kırıcı değil...

Saygılar.

Lütfen partileri bu kadar gözünüzde büyütmeyin, inanın sandığınız gibi değil. Yazmaya değmez.

Açık öğretim dersleri de örgün öğretimdeki derslerden daha ağır. Buna zaten şüphe yok. Bu kadar zor dersler için neden böyle bir puanlama yapılıyor anlamış değilim. Üniversiteye girme sınavlarından alınan puan arttıkça görülen derslerin zorluğu azalıyor.

İyi akşamlar,

Öncelikle ne kadar gereksiz bir tartışmaya girdiğinizi görüp,üzülmemek elde değil.
Siz SMMM olacaksınız.Tartışmanın konusuna bak açıköğretim-örgün öğretim.Ben
hem örgün öğretim (Ondokuz Mayıs Ünv.) hem de açıköğretim mezunuyum.Öncelikle
şunu belirteyim eğer Boğaziçi,Odtü,İtü vb.Türkiyenin kalburüstü üniversitelerinden
mezun değilseniz diplomanız para kazandırmaz.Size parayı kazandıracak olan,
SMMM ruhsatınızıdır,çevrenizdir.SMMM olmak için sınavlara giren kimse,açıköğretimli
veya örgün öğr.mezunu torpil ile ne başlatma sınavlarını kazanabiliyor,ne de bitirme
sınavlarını tamamlayabiliyor.Netice itibariyle bilgiyi,düşünmeyi,yorumlayabilmeyi ölçen
sınavlardan geçiyoruz.Haketmeyen adam bu sınavları kazanamaz değil mi?

zeyna78 ' Alıntı:
çalışma planınızı düşündünüz mü karar verdiniz mi?

kitap mı kurs mu ?
Finansal Muhasebeyi nasıl alt ederiz?

Gunaydin Ozlem,

Bu saatten sonra biz uygulamacilar icin kursa gerek olmadigi kanaatindeyim. Nasil kitap almayalim tepki koymussak ortaya bu kez de kursa giderek kurslari zengin etmeye gerek yok. Sanki farkli bir sey mi ogretecekler. Kaldi ki o kadar iddialiydilar ama hic biri ne deha ne murat ne de bilge bu sinavda bir sey yapamadi. Hocayi anlamaya calismaliyiz. Adam rakam yazarken 1.000,- gibi ifadelere ve sayfa degistirirken yekun toplamı alıp nakletmek giib seylere ve acılıs maddesi ve vade olayına hassas bunları yasadık ve gorduk. Ozetle su ki, sorulari yanitlarken biraz hassas ve ozenli davranmak yeterli olacaktir diye dusunuyorum. Ve her seyden onemlisi bu sinav sonuclari da komisyonun yaklasimini ortaya koymak icin omelidir. Basari bizimledir. Bizimle olmaya mahkumdur.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...