Finansal Muhasebe

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan nevermind
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Ynt: Finansal Muhasebe

SirkeciMD ' Alıntı:
kmlaky ' Alıntı:
Arkadaşlar fin. muh sorularını şimdi gördüm.
Gerçekten bu kadar infial yaratacak sorular değil.Akreditif sorusu desen, akreditif değil. Şirket devri desen devir değil.İnanın bana gerçekten zor değil.Bence kalırım diyen bir çok kişi geçecektir.

6. hissinin hic de iyi olmadigini soyleyen olmus muydu? Bkz. mart snv sonuclari.

Bu forumda daha önce birine yazdığım yazdığım şeyi tekrar yazıyorum :
"Bak şimdi Tmmuz 2009 ilk girişimdi.Fin.muhasebede bulduğum kar rakamı hiç kimseyle tutmamıştı. zaman yetmeyecek diye T'leri de yapmamıştım.Bilanço da tutmadı.T'ler olmadığı için hesapları tek tek toplamaya çalışırken sınav bitti. Bende okul yıllarındaki gibi aktifin toplamını pasife aynen yazdım. 85 aldım.
Ama şöyle bir durum var.Ücretlerde vergi ne olacak demişsin.ben vergi hesaplamamıştım.Ama yevmiye maddesinin yanına bir not yazdım.Bu ücret 40 küsürdu galiba. kaç kişinin ücreti olduğu belli olmadığı için verginni hangi oranda hesaplanacağının belli olmadığını bu yüzden vergi kaydı yapmadığımı yazdım.Ayrıca yine o sınavda bir noter masrafı vardı.ben ondada kdv hesaplamıştım, yine yanına bir not yazdım noter ücretinin aslında ücret ve harçlardan oluştuğunu, sadece ücret üzerinden kdv hesaplandığını ancak soruda bu bilgiler olmadığı için tamamından kdv hesapladığımı yazdım.Ama tesmerin cevaplarında hiç kdv yoktu.

Yani bu ders aslında işin içinde olanlar için en basit ders. Ama tek tavsiyem geçmiş yıl sorularını saat tutarak çözmen. Çünkü süre 3 saat ama gerçekten yetmiyor.Alt hesaplarıda boşver.açsanda olur açmasanda. "

Bu sorularda ben çoğunluğun geçeceğine inanıyorum.Bu sınava girenler bu forumu takip edip yazı yazan 150-200 kişiden ibaret değil.

az kalmış zeyna inan o sınıfta senin yerine düşmek istemezdim ;D ;D ;D
sen bizi güldürdün Allah da seni güldürsün. ;D

ALLAH YARDIMCIN OLSUN ZEYNA.....BU ADAMLAR INSANI DELİRTİR.HEMDE PARA VEREREK.YOK BOLE BİŞİ DIMI HEM PARA BAYIL ODAYA SONRA KAFAYI SIYIR...

Mesaj içeriğinde büyük harf kullanmayınız.

sevgili arkadaslar adamlara internetten sınav yapıp smmm olmalarını sağlıyorlar.bız ise ibrahim üzümcü gib bır okulun masalarında sınava gırıp malıyet muhasebesi-finansal....(çözduk be....yanı bole bi şekilde sınava gir sonra da bole kazık soruları çöz....

nedir bu aöf lilerin çektiği kardeşim.
güya denkliğimiz var

hep 2. sınıf muamelesi hep..:)

BaZZaM ' Alıntı:
Aöf' den mezun arkadaşlar kusura bakmasın ama ben de bu konuda fikirlerimi söylemek istiyorum. Bana göre, nasıl ki SM'lerin formaliteden bir sınav sistemiyle SMMM olmasını haksızlık olarak görüyorsam Aöf mezunlarınında SMMM olmasını o denli haksızlık olarak görüyorum. Tekrar belirtiyorum bana göre, aöf de okumanın naylon staj yapmak gibi naylon öğrencilik olduğunu düşünüyorum. Naylon stajda nasıl ki fiili olarak çalışmayıp sadece sınavlara giriliyorsa, naylon öğrencilikte de fiilen ders görmeden sınavlara giriliyor. Bu durumun örgün öğretim gören üniversite mezunlarına karşı yapılmış bir haksızlık olarak görüyorum.

siz hiçbir hocadan ders almadan 4 yıllık işletme fakültesini bitirmeyi göze alabiliyor musunuz?

Evet bu aöf fakültelilerin diplomalarının derhal iptal edilmesi gerek.

Okula gitmeden ders görmeden üniversite bitirmek mi?

dünyada nerde var bu sistem?

BaZZaM ' Alıntı:
Aöf' den mezun arkadaşlar kusura bakmasın ama ben de bu konuda fikirlerimi söylemek istiyorum. Bana göre, nasıl ki SM'lerin formaliteden bir sınav sistemiyle SMMM olmasını haksızlık olarak görüyorsam Aöf mezunlarınında SMMM olmasını o denli haksızlık olarak görüyorum. Tekrar belirtiyorum bana göre, aöf de okumanın naylon staj yapmak gibi naylon öğrencilik olduğunu düşünüyorum. Naylon stajda nasıl ki fiili olarak çalışmayıp sadece sınavlara giriliyorsa, naylon öğrencilikte de fiilen ders görmeden sınavlara giriliyor. Bu durumun örgün öğretim gören üniversite mezunlarına karşı yapılmış bir haksızlık olarak görüyorum.
peki arkadaşım öyle olduğunu düşünüyorsun bu ünv nasıl bitiyor örgün öğretim gibi hocalardan hocam notum yetmiyor tamamlarmısın mı deniyor? merak ettim bide buna cevap versen bi zahmet benide aydınlatırsın ha buarada beni sorarsan bende örgün okudum ama açık öğretimin daha zor olduğunu düşünüyorum çünkü belli bir müfrdat ve sorumluluık mevcut ister çalış ister çalışma sorumluluk sana bağlı ve hiç eksiksiz tamamlanıyor örgün öğretimde öylemi hocanın insafına kalmış adam hem dersi görüyor hem not ister duruma düşüyor aö öylemi bence hakkını verin eğer kendi çabalarıyla görmeden öğrenmesini bilip 4 seneyi verebiliyorsa alnından öpmek lazım hem çalış hem oku yok öyle örgün gibi evden okula okuldan eve ;)

proaccount ' Alıntı:
Evet bu aöf fakültelilerin diplomalarının derhal iptal edilmesi gerek.

Okula gitmeden ders görmeden üniversite bitirmek mi?

dünyada nerde var bu sistem?
[/q

acıköğretimlileri ne bu çekememezlik anlamış değilim sanki acıköğretimliller sizden ayrı sınavlaramı giryor smmm oluyor

BaZZaM ' Alıntı:
burcu83 ' Alıntı:
siz hiçbir hocadan ders almadan 4 yıllık işletme fakültesini bitirmeyi göze alabiliyor musunuz?

Burcu hanım benim söylediklerimin göze alıp almamayla ilgisi yok ve de sakın ha Aöf mezunlarının kapasitesiz olduğunu düşündüğümü falan sanmayın. Yanlış anlaşılmak istemiyorum. Sizin de dediğiniz gibi hiçbir hocadan ders almadan üniversiteden mezun olunuyor. Benim de üstüne bastığım nokta bu.

bu konuda fazla tartışmak istemiyorum..
aöf kitaplarındaki müfredatı kavrayamadan zaten sınavlardan geçemiyor ve okulu bitiremiyorsunuz..
peki siz yeterlilik sınavına nasıl hazırlandınız..üniversite bilgileriniz yetti mi..
o hocalardan aldığınız dersler yetti mi size....

İş İlanlarında bile Örgün Öğretim Mezunu diye belirtiyorlar artık..

koskoca insan kaynaklarından daha mı iyi bilicez biz:)

proaccount ' Alıntı:

arkadaşım lütfen forumu gereksiz tartışmalarınla meşgul etme biz finansal muhasebeden nasıl geceriz onun
derdindeyiz

sinanyucel ' Alıntı:
BaZZaM ' Alıntı:
peki arkadaşım öyle olduğunu düşünüyorsun bu ünv nasıl bitiyor örgün öğretim gibi hocalardan hocam notum yetmiyor tamamlarmısın mı deniyor? merak ettim bide buna cevap versen bi zahmet benide aydınlatırsın ha buarada beni sorarsan bende örgün okudum ama açık öğretimin daha zor olduğunu düşünüyorum çünkü belli bir müfrdat ve sorumluluık mevcut ister çalış ister çalışma sorumluluk sana bağlı ve hiç eksiksiz tamamlanıyor örgün öğretimde öylemi hocanın insafına kalmış adam hem dersi görüyor hem not ister duruma düşüyor aö öylemi bence hakkını verin eğer kendi çabalarıyla görmeden öğrenmesini bilip 4 seneyi verebiliyorsa alnından öpmek lazım hem çalış hem oku yok öyle örgün gibi evden okula okuldan eve ;)
BaZZaM ' Alıntı:
Elbette ki bu sınavlar için ek olarak çalışmak gerekiyor. Tabi ki Aöf'den mezun olanlarda konuları öğrenir. Ben öğrenemez demiyorum. Ama işin ehlinde konuyu öğrenmekle kitaptan öğrenmek bence aynı şey değil.

Ayrıca bu konuyu kişisel atışmaya döndürmeyelim lütfen. Sadece bir konuyu karşılıklı olarak tartışıyoruz.
bakın ben yazdığıma cevap alamadım kısır tartışma bu ;)

marjinall ' Alıntı:
proaccount ' Alıntı:

arkadaşım lütfen forumu gereksiz tartışmalarınla meşgul etme biz finansal muhasebeden nasıl geceriz onun
derdindeyiz

Arkadaşım bana direk tepki belirtme.. bak orda moderatöre bildir diye bir seçenek var onu kullanırsan sevinirim.

kusura bakma çok gereksiz bir başlık açıyorsun o zaman ha örgün ha aö ne farkı var 2 side kolay yada zorluk dereceleri farklı okuyanda okumayanda saygı göstersin o kadar ha bunu engelleyici hak hukuk anayasal eşitsizlik varsa hakkını ara derim.

proaccount ' Alıntı:
marjinall ' Alıntı:
proaccount ' Alıntı:

derdindeyiz

Arkadaşım bana direk tepki belirtme.. bak orda moderatöre bildir diye bir seçenek var onu kullanırsan sevinirim.

bu bölüm finansal muhasebe olarak açılmış açık öğretim örgün öğretim tartışılsın diye açıklanmamış gidin başka bölüm acın ve sabaha kadar evet evet tartışın bakalım neye varacaksınız

l ;) ;)

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...