fonradar

Finansman gideri hk.

Üyelik
27 Eki 2009
Mesajlar
30
Konum
Bursa
İşletmeler tarafından gayrimenkul, taşıt v.b. yapılan alışlar ile ilgili kullanılan kredilerin faizleri maliyete intikal ettirilip amortisman yolu ile itfa edilmesimi gerekir yoksa dönem ve yıllara göre finansman gideri olarak yazılması mümkünmü.........?
 
Ynt: Finansman gideri hk.

alındığı yıl olanlar maliyete
sonraki yıllardaki faizler ister maliyet ister direk gidere atılır ancak gider daha mantıklı yoksa amortisman da oynamalar oluşur
 
Ynt: Finansman gideri hk.

mercedes Benz firması,

bilanço esasına tabi mükellefin işlettiği mercedes marka otobüsü için;

24.12.2010 tarihli dekontun açıklamasında "... nolu sözleşmenizin; Faizi 1.308,95.-TL, BSMV si 65,45.-TL toplam 1.374,40.-TL" tutarında dekont kesmiş.

bu otobüs mart/2010 da aktife alınmıştı, şimdi ben dekontta yazılı faiz tutarını; 163 seri nolu VUK GT ne göre, otobüsün maliyetine mi atacağım yoksa finansman giderine mi?

otobüs için her geçici vergi döneminde amortisman ayırdım, maliyete atarsam maliyet rakamı yükseleceğinden, şuanda mevcut 257 nolu hesaptaki amortisman rakamı eski maliyet bedeli üzerindendi, bu faizi maliyete ilave edersem amortisman ayırma durumunda; yeni maliyet rakamı/12*3 şeklinde mi? amortisman ayıracağım, aklım karıştı..
 
Üst