Fırınlarda İade

Üyelik
20 Mar 2009
Mesajlar
65
fırınlarda indirimli orana tabi teslimlerinden doğan iadelerin kdv 29. maddesi gereğince iadesinin prosedürü nedır neler yapılması gereklı , uygulamayı yapan arkadaslar bılgılerını paylasırlarsa sevınırım.
 
Ynt: Fırınlarda İade

bu konda bir ymm ihtacınız var.
yapılması gerekenler ind. kdv listesi yüklenilecek kdv listesi . iade tablosu .vs
 
Ynt: Fırınlarda İade

aslı hanım indirimli orana tabi kdv iadesi raporu hazırlanması için yeminli mali muşavire ihtiyacın olabilir.
 
Ynt: Fırınlarda İade

Sayın meslektaş,

Konuyla ilgili KDV 84 Nl. GT okumanızı öneririm....kendiniz alabilirsiniz....teminat göstermek şartıyla....biraz uzun sürer...ama YMM raporuyla daha hızlandırırsınız......
kolay gelsin
 
Ynt: Fırınlarda İade

İndirimli orana tabi işlemler dolayısıyla yüklenilen ve indirim yoluyla giderilemeyen KDV tutarlarının 13000 tlyi aşan kısmının yıl içinde vergilendirme dönemleri itibariyle mahsuben iadesi, ayrıca yıl içerisinde mahsuben iade edilemeyen tutarlarında izleyen yıl içinde mükelleflerin talebi üzerine nakden ya da mahsuben iadesi imkanı getirilmiştir.
2009 yılı için 13000 tlyi aşan kısmın 4000 tlye kadar olan tutarı iade istenirse bu tutar için inceleme ,teminat veya ymm raporu gerekmeden mahsup talebi yerine getirilmektedir.tabi bu durum aynı yıl için geçerlidir ertesi yıl devreden kdvnin tamamı iade veya mahsubu istenebilir,bu durumda ise 4000 tlnin altında ise alacak yine incelemeye gerek olmadan 4000 tlnin üstünde ise teminat,inceleme veya ymm raporu gerekmektedir.
99 ve 105 nolu kdv tebliğlerini okumanızı öneririm
 

Benzer konular

Üst