fonradar

Firma Kapanış Tarihinden Sonra Fatura Bastırma

Üyelik
22 Ara 2011
Mesajlar
35
Konum
İSTANBUL
İş yoğunluğundan çok basit bir hata yaptım bilgisi olan arkadaşların yardımcı olmasını rica ederim.
21.09.2015 tarihinde bir şahış firması açılışı yaptım (çiğköfteci) fakat fatura bastırması için bir matbacıyla görüşmesini söylememişim tesadüf bu süre zarfında da fatura kesme haddini aşmadığı ve herhangi bir firma veyahut şahıstan fatura talabi olmadığı için farkına varmadım 0
05.02.2016 tarihinde firma sahibi kapanış vermek istediğini söyledi yazar kasasını bu tarihte kullanım dışı yapıp ilgili evraklarla vergi dairesine gönderdim ama aksilik bu ya demirbaş faturalarını yazar kasa faturasını kesmedim tabi haklı olarak vergi dairesi kapanışı bu faturalar kesilmeden kabul etmedi
22.02.2016 tarihinde noterden bir cilt fatura onaylatığ demirbaş ve yazar kasa faturalarını kesmek gibi bir yol buldum ama tarih ne atmalıyım bu faturaya 05.02.2016? 22.02.2016? ve kapanış tarihinden sonra noterden fatura onaylattığım için bir cezai müeyyide uygulanır mı?
 
Kesmeniz gereken tarih için faturanızı kesin. Noter tarihi burada fark edilmediği sürece sorun olmaz. Usulsüzlük ile karşılaşırsanız sorunuz da belirttiğiniz üzere itiraz edersiniz.
 
Kapanış tarihini ft onay tarihine değiştirin. Zira kapanış tarihinden sonra ft onaylatmanız halk tabiri ile naylon ft olayına girer. Zaten kapanış olmasaydı dahi noter onay tarihinden öncesine bu ft kullanamazdınız.
 

Benzer konular

Üst