fonradar

Firmanın Her Aracına Fatura Vermemiz Durumunda Tarih, Seri No Takibi Nasıl Olmal

Üyelik
21 May 2009
Mesajlar
39
Konum
KOCAELİ
Kooperatife üye araçlar dışarıya nakliye işi yapıp fatura ve tahsilat yapmaları gerekiyor.fakat işin yürüyüşü aksıyor. Dışarıya giden araçlara fatura ve tahsilat makbuzu verilerek çözüm düşünülüyor. seri no ve tarih takibini en doğru nasıl yapmalı.?Bilgilerinizi bekliyorum.
 
Ynt: Firmanın her aracına fatura vermemiz durumunda tarih, seri no takibi nasıl olmal

Her araç için plakasının yazılı olduğu yeni faturalar bastırılması doğru bir çözüm olabilir. Aksi halde fatura nizamına uyulmamasından dolayı başınız ağrıyabilir.
 
Ynt: Firmanın Her Aracına Fatura Vermemiz Durumunda Tarih, Seri No Takibi Nasıl Olmal

vuk231 ...1. Faturalar sıra numarası dahilinde teselsül ettirilir. Aynı müessesenin muhtelif şube ve kısımlarında her biri aynı numara ile başlamak üzere ayrı ayrı fatura kullanıldığı takdirde bu faturaları şube ve kısımlarına göre şube veya kısmın isimlerinin yazılması veya özel işaretle seri tefriki yapılması mecburidir.
deniliyor.
Faturalar aynı seriyi takip ettiğinde farklı koçanlar farklı araçlara verileceğinden dolayı tarih ve seri numaraları uyumsuz olacaktır.Kanunda Özel işaretle denilen A,B,C,...gibi her biri aynı numara ile başlayan faturalar kullanılır ise sorun çözülür sanırım.
 
Ynt: Firmanın Her Aracına Fatura Vermemiz Durumunda Tarih, Seri No Takibi Nasıl Olmal

Fatura Seri ve sıra numaraları basım yapılan matbaaca verilir. Her matbaa A serisinden başlayarak faturalara sıra numarası verir. Yanisi faturaların seri ve sıra numaralarını kendi başınıza değiştiremezsiniz.

İlk mesajımda ısrarlıyım ama siz yine de vergi dairesinden bilgi isteyebilirsiniz. Her araca, plakasının yazılı bulunduğu fatura bastırmanız yerinde olur.
 
Ynt: Firmanın Her Aracına Fatura Vermemiz Durumunda Tarih, Seri No Takibi Nasıl Olmal

Bence fatura takiplerini araçlarınız olduğuna göre irsaliyelerden yaparsanız başınız ağırmaz. Sisteminiz Plasiyer sistemi olduğu için faturalamada insiyatifi onlara bırakmasan iyi edersin. Buna ek olarak birde meslek mensubu iseniz kesinlikle irsaliyelerden takip edin derim. İrsaliyelere plaka yazdırın ve faturaları koçanlarınıda sistematik özel numara yada plaka ile tespit edebilirsiniz ama hareket noktanız muhakkak irsaliye takibi ile başlamalı. Pazarlamacıların en son düşündükleri nokta muhasebe düzenidir. Bir sürü menfaat çıkar ilişkisi arasında irsaliyelerde kesilmeyen faturalar atlanmış iptal edilmiş ve irsaliyesi hala bekleyen evraklarla karşalaşmamanız için bir tavsiyedir bu işlerinizde başarılar dilerim.
 
Üst