Firmanın Kendine Fatura Kesmesi Hk.

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan zarha
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

zarha

Katkı Sunan Üye
Otomotiv firmasıyız, kendi arabamızı tamir ediyoruz bunun için fatura kesmelimiyiz,veya kendi içimizde bir departmandan başka bir departmana malzeme veya hizmet veriyoruz, bunun için fatura kesmeye gerek varmı? varsa kaydı nasıl olabilir? Teşekkürler.

Ynt: Firmanın kendine fatura kesmesi hk.

Firmanızın kendi araçlarını tamirden dolayı elinize geçen bir para varmı, yok. Gelir olmayınca faturada düzenlenmesine gerek olmaz.

İşyerinin temizliğini siz yapsanız, fatura kesmenize gerek olmadığı gibi.

Ancak bu durumlarda giderleriniz olabilir, onlarda belgeleriyle giderlere alınır. (malzeme, işçilik vs.) İşletmede öteden beri stokta olan malzemeleri, bu işlerde kullanırsanız, hesaptan hesaba aktararak gider yazarsınız.

Yoksa gelirlik bir durum yok ortada.

Ynt: Firmanın Kendine Fatura Kesmesi Hk.

gelirin oluşması için paranın sözkonusu olmadığını düşünüyorum. zira yaptığımız aracın değerini artıran birşey de olabilir.

ya da şöyle sorayı firmanın kendi kendine fatura kesmesi yürürlükteki mevzuata göre sorun yaratır mı, uygulama da örnekler var mı? teşekkürler.

Ynt: Firmanın Kendine Fatura Kesmesi Hk.

bende otomotiv sektöründe çalıştım bu dediğiniz oluyor.Biz de kendimize fatura kesiyorduk sayın açıkbaşın dediği gibi giriş tutarlarını dikkate alarak giderleştirmenin mantıklı olduğunu düşünüyorum.