Firmanın Kurumsal Fatura Kesemem Sadece Şahıslara Fatura Kesebilirim Demesi Mümkün Mü

Üyelik
28 Ocak 2015
Mesajlar
1
Konum
istanbul
Efatura mükellefi de olan büyük bir firmanın fırsat ürünleri satan bir sitesinden 1600tl + kdv lik ürün aldım (bizde efatura mükellefiyiz) ; fatura bilgileri kısmında vergi dairesi ve vergi no alanı olmadığını görerek adres satırına bu bilgileri de yazdım.

Fatura normal irsaliyeli kağıt fatura olarak geldi üzerinde önce şirket çalışanı olan benim adım altında firma bilgilerim adres vergi ve vergi dairesi bilgilerim var.
Firmayı telefon ile aradım efatura olması gerektiğini söyledim fakat biz sadece şahıslara ürün satıyoruz firmalara ürün satmıyoruz o yüzden size efatura veremeyiz dediler dolayısı ile ben bunun kdv sini kullanamayacağım demektir.

Buradaki sorun aslında efatura ile alakalı değil eğer efatura mükellefi olmasam bu faturayı kullanabilirim , firma bilgilerim vs hepsi düzgün yazıyor , efatura mükellefi olduğum için karşı tarafta efatura mükellefi olduğu için farkettiğim bir sorun.

Firma sadece şahıslara fatura keserim firmalara fatura kesmem diyebilir mi ?
 
Diyemez. Ancak sadece şahıslara mal satarım vergi mükelleflerine satmam diyebilir. Bu durumda satım sözleşmesinde açıkça yazmaları gerekir. Ya size e-ft kesmeleri yada ürünü iade almaları gerekmektedir.
 
Üst