Fişlerin Yerine Takılmaması

aday

Katkı Sunan Üye
Üyelik
15 Nis 2006
Mesajlar
601
Konum
istanbul
banka işlemleriyle işgilenen muhasebeci bütün ısrarlara rağmen bildiğini okuyup çoğu zaman neredeyse kayıtların yarısını bilgisayardan işlemesine rağmen fiş basıp mahsup dosyasına takmıyor.Gerekçe olarakta zaten banka işlemlerinin ve dövizli işlemlerin çok olduğunu zaman zaman da geriye dönük düzeltme işlemi yaptığını kaydın doğru olmasının yeterli olduğunu söylüyor ve fişleri yerine takmıyor.Peki fişlerin takılmaması sizcee doğru mu bir müfettiş veya denetmen gelse belki kayıtlar tutacak ama dosyada fiş göremeyecek.Sizce bu durum sakıncalı değil mi,ne yapmamız lazım?Çünkü çoğu fişler mahsup dosyasına takılmıyor.Teşekkürler.
 
Ynt: fişlerin yerine takılmaması

eğer resmi defter dökümü (yani yevmiye defteri) tüm fiş hareketlerini kapsayacak şekilde ayrıntılı yapılıyor ise sorun olacağını sanmıyorum.

ama yok eğer yevmiye maddelerindeki açıklamalar - 18.01.2007 19nolu fiş mucibi- şeklinde ise, diğer bir ifade ile resmi defter özet döküm alınıyor ise yevmiye maddesinin atıfta bulunduğu fişin de denetim vb. durumlarda ilgiliye ibrazı icap edecektir.
 
Ynt: Fişlerin Yerine Takılmaması

Bizde fişlerin dökümünü almıyoruzz

ama yevmiye kayıtları ayrıntılı yapılıyor...
 
Ynt: Fişlerin Yerine Takılmaması

arkadaşlar bence gerek bankaların olsun gerek ise diğer işlemlerin olsun düzen ve aradığın işlemlerini neye dayanarak yaptığını düzgün bi şekilde görmek istiyorsan fiş dökümünün alınıp dosyalanması gerekir diye düşünüyorum. Alınan fiş dökümünün altınada yapılan kayıt ile ilgili evrak konur ise hem bir inceleme olursa evraklar istendiğinde düzenli ve tertipli bi dosya götürülmüş olur hemde istenilen kayıtların ne ile ilgili olduğu hangi evrağı içerdiği rahatca bulunabilir diye düşünüyorum bu mesleğe başladığımdan beride tüm heryerde fişlerin dökülüp tertipli bir şekilde saklandığını gördüm tabiki bu tercih işlemidir saygılarımla
 
Üst